• امروز : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل اخبار 1731اخبار امروز : 0

اطلاعیه ها

فراز و فرودهای اتحادیه، تلاش یک صنف بزرگ و امید به سالی بهتر برای چاپخانه داران پایتخت روغن همچنان مشکل اصلی شیرینی فروشی های پایتخت/ اتحادیه قیمت ها را در شب عید ثابت نگه داشته تلاش تمام قدِ اتحادیه برای خالی نماندن سفره های شهروندان از فرآورده های گوشتی/ این محصولات را از فروشگاه های پروتئینی تهیه کنید نرخِ گل های بهاره اعلام شد/ از غیرمجازها خرید نکنید دریافت مجوز از کلانتری برای حمل و نقل بار در ایام عید الزامی ست/ ماشین های حمل بار باید تابلو داشته باشند ظن قاچاق رسما بستر راهزنی شده!/آن ها که به عدم جایگزینی کالا اعتقادی ندارند تورم و مالیات هم ندارند بهبود وضعیتِ بازار در روزهای پایانی سال بعید است/ شرایط بحرانی و بازار التهابی در ۱۴۰۳ و اظهار امیدواری برای نشاط اصناف در ۱۴۰۴ هیچ کمبودی در عرضه خشکبار و آجیل نداریم/ تورم حداقلی، نهایت مشتری مداری و مُدارای اهالی این صنف با شهروندان رکود مسکن در سال آینده ادامه دار خواهد بود/ دهک های ۶ تا ۱۰ توان خرید خانه ندارند/ نقش شرکت های خصوصی را جدی بگیریم آغازی دیگر با برنامه های مُتقن/ برای صنفی که قاعده بازی را بلد باشد همیشه شب عید است نرخ خدمات آرایشگاه مردانه تغییر نکرده است/ تزریق ژل و بوتاکس ممنوع! تغییر الگوی مصرف مشتریان؛ تعمیرات موبایل جایگزین خرید شد اعتقادی به ذخیره‌سازی و تنظیم بازار به این شکل نداریم رکوردی دوباره از قیمت طلا و سکه/ پیش‎بینی بازار فردا ۲۸ اسفندماه نظارت بر بازار در آستانه چهارشنبه‌سوری/ فروش مواد محترقه ممنوع است مشکل اصلی به دست مجلس حل می‎شود/ گرانی ۱۰۰ درصدی کالاهای اساسی و گرایش مردم به غذاهای فوری و آماده!

5
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‎آلات تهران:

چالش بازار لوازم یدکی و مالکان با تامین قطعات خودروهای چینی/ وارداتی ها فاقد قطعات هستند

  • کد خبر : 7111
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
چالش بازار لوازم یدکی و مالکان با تامین قطعات خودروهای چینی/ وارداتی ها فاقد قطعات هستند
سیداحمد حسینی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‎آلات تهران گفت: عدم تعهد خودروسازان مونتاژی به تامین قطعات در بازار، مشکلات جدی‌ را برای مالکان خودرو و فعالان این صنف ایجاد کرده است.

کمبود لوازم یدکی خودروهای چینی اعم از وارداتی و مونتاژی، به یکی از چالش ‌های اصلی مالکان و بازار قطعات تبدیل شده است. بسیاری از مشتریان، چه در دوره گارانتی و چه پس از آن، تمایلی به استفاده از خدمات نمایندگی ‌های رسمی ندارند و همین موضوع، تامین قطعات را در بازار دشوارتر کرده است. حال تصور کنید مالک یک خودروی چینی هستید؛ در صورت وقوع تصادف، چه مشکلاتی در تامین قطعات یدکی یا حتی یافتن تعمیرکار ماهر خواهید داشت؟ متاسفانه، مسئولان و متولیان صنعت و بازار خودرو توجه کافی به این موضوع ندارند و همین بی ‌توجهی ممکن است بحران جدی ‌تری را برای مالکان خودرو ایجاد کند. در همین راستا، با سیداحمد حسینی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین ‌آلات تهران گفت و گویی به شرح ذیل انجام یافت.

* باتوجه به افزایش نرخ ارز و نوسان های اقتصادی در کشور، قیمت لوازم یدکی انواع خودرو در بازار رشد داشته است؟

علیرغم افزایش نرخ ارز و شرایط نامطلوب اقتصادی، قیمت قطعات خودرو در بازار تغییر چندانی نداشته است. البته این نوسانات ارزی می‌ تواند بر رشد قیمت قطعات تاثیرگذار باشد، اما به دلیل رکود حاکم بر بازار و نیاز فعالان این حوزه به تامین نقدینگی، افزایش قیمت به طور محسوس اعمال نشده است. با این حال اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، قیمت تمام ‌شده تولید یا واردات قطعات افزایش یافته و فعالان بازار ناچار به افزایش قیمت خواهند بود.

* شنیده ها حاکی از آن است که تامین قطعات برخی از خودروهای مونتاژی مانند «جک» در بازار لوازم یدکی چالش های دارد، این موضوع صحت دارد؟

بله، این موضوع چالشی است که در ماه ‌های اخیر به آن پرداختیم؛ بسیاری از خودروسازان مونتاژی به تعهدات خود در تامین قطعات عمل نمی‌ کنند. مطابق ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف‌ کنندگان، خودروسازان موظف به ارائه گارانتی، تامین قطعات، ایجاد تعمیرگاه ‌ها و آموزش تکنسین ‌ها هستند. اما در عمل، اجرای این تعهدات ضعیف بوده یا به کلی انجام نمی ‌شود. همچنین، این وضعیت باعث ایجاد فضای سوء استفاده و مشکلات برای فعالان صنف لوازم یدکی شده است.

* پیشتر به ایجاد چالش برای فعالان صنف لوازم یدکی خودرو به دلیل عدم تامین قطعات در بازار اشاره کردید، دلیل این چالش چیست؟

یکی از دلایل اصلی این چالش، استفاده خودروسازان مونتاژی از ارز نیمایی برای واردات خودرو یا قطعات است. با این حال، این خودروسازان حاضر به تامین قطعات یدکی در بازار نمی ‌شوند. در نتیجه، فعالان بازار لوازم یدکی مجبور به تامین قطعات با استفاده از ارز آزاد هستند. این تفاوت نرخ ارز باعث افزایش قیمت تمام‌ شده قطعات شده و گاهی این فعالان از سوی سازمان تعزیرات حکومتی به گران ‌فروشی محکوم می ‌شوند. در واقع، این تفاوت نرخ ارز میان مونتاژکاران و بازرگانان قطعات خودرو چالش جدی ایجاد کرده است.

* آیا در مورد معضل نخست مبنی بر چالش مونتاژکاران چینی در بازار لوازم یدکی با متولیان جلسه ای در این خصوص داشتید؟

متاسفانه، شرکت ‌های خودروساز مونتاژی نسبت به مشکلات موجود پاسخگو نیستند. طی سه سال گذشته، بارها به دولتمردان اعلام کردیم که تا زمانی که از ظرفیت فعالان صنعتی و کارشناسان بخش خصوصی استفاده نشود، این مشکلات ادامه خواهد داشت.

* باتوجه به رشد عجیب و غریب شرکت های واردکننده خودرو، تامین لوازم یدکی خودروهای وارداتی در چه شرایطی است؟

در واردات خودرو و تامین لوازم یدکی هیچ‌ گونه هماهنگی با بخش خصوصی وجود ندارد. خودروهای ژاپنی و برخی برندهای دیگر که پیش از تحریم ‌های ظالمانه علیه کشور نمایندگی رسمی داشتند، به دلیل سابقه حضورشان در کشور، در تامین قطعات با مشکلات کمتری مواجه‌ هستند. اما خودروهای جدید و بی‌ سابقه، به‌ ویژه برندهای چینی در تامین قطعات مشکلات جدی دارند. واردکنندگان این خودروها طبق قانون موظف به تامین قطعات هستند، اما در عمل مشخص نیست این قطعات چگونه و از کجا تامین خواهند شد.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=7111

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.