سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور درباره شفافیت قوانین مالیاتی به ویژه در حوزه طلا اظهار کرد: هر تغییر اجتماعی شبیه مسئلهای که در روزهای اخیر با آن مواجه شدیم نیازمند مقدمات و آماده سازیهایی است لذا هرچقدر این آماده سازیها و فرهنگ سازیها و آموزشها برای اجرای قوانین بیشتر شود تغییرات اجتماعی با کمترین هزینه انجام خواهد شد.
وی افزود: ما باید مبتنی بر قانون، این آماده سازی را انجام میدادیم و سوء تفاهمهایی که اتفاق افتاد را سریعاً برطرف میکردیم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: سامانه مودیان از سال گذشته در دستورکار مجلس بود اما با توجه به تأخیر در تصویب آن، برای آماده سازی فضا و اذهان عمومی برای اجرای قانون جدید نیازمند زمان بیشتری بودیم.
موحدی با بیان اینکه قانون تسهیل، مواعید زمانی را مشخص میکند و تکلیف جدیدی را تعریف نکرده گفت: ما هفته گذشته با دکتر بذرافشان و روسای اتحادیههای شهرهای مختلف استان تهران و روسای اتحادیه سایر نقاط کشور مباحث ناظر بر حوزه پیاده سازی سامانه مودیان و چگونگی ارسال صورت حسابهای الکترونیکی را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و سازوکار روشهای جدید شرکتهای متعمد سازمان امور مالیاتی را نیز فراهم کردیم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور متذکر شد: طبق ماده ۲ قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی با همکاری اتاق اصناف ایران مکلف هستند که نسبت به آموزش و توانمندسازی اصناف عمل کنند اما اگر اصناف باز هم نیاز به کمک داشتند مرکز تماس سازمان امور مالیاتی ۱۵۲۶ پاسخگوی سوالات خواهد بود و خود اتحادیهها و اصناف نیز پاسخگو هستند.
وی با بیان اینکه مسئله اصلی صنف طلافروشان، سامانه مودیان نیست گفت: مفهوم مرکزی سامانه مودیان صورت حساب الکترونیکی همان فاکتور کاغذی پیشین در قالب فرمت استاندارد و مورد تأیید سازمان امور مالیاتی است که مبتنی بر خوداظهاری فروشنده در سامانه بارگذاری میشود.
موحدی یادآور شد: ما سه شناسه داریم که عبارتند از شناسه اصل طلای به کار رفته در مصنوعات، شناسه اصل پلاتین به کار رفته در مصنوعات و شناسه اصل جواهر به کار رفته در مصنوعات که اصل طلا معاف از مالیات است و سود و حق العمل و اجرت مشمول مالیات میشود.