رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران عمده معضل این اتحادیه را وجود هایپرهای بزرگ دانست و گفت: مشکل اصلی ما نه درگاه ملی مجوزهاست نه مالیات؛ که البته در هر دو مورد چالش هایی وجود دارد؛ ولی آنقدر حاد نیست که رفع نشود، ولی وجود هایپرهای قارچی که معلوم نیست با چه پشتوانه ای این همه تبلیغات وسیع و هنگفت را انجام می دهند وضعیت بازار ما و چندین اتحادیه دیگه را بغرنج کرده است.
وی ادامه داد: اتحادیه های لوازم خانگی، مبلمان، فرش ماشینی و دستبافت و . . . همه تحت تاثیر وجود فروشگاه های هایپری هستند که قارچ گونه رشد کرده اند؛ ضمن اینکه با تبلیغات وسیع تحت عنوان فروش با کف قیمت دروغ بزرگی را به قالب کرده اند.
از بین رفتن ۴۰۰۰ فرصت شغلی با ادامه فعالیت هایپرها
کمالیان افزود: در تبلیغات این هایپرها اعلام شده دو هزار فرصت شغلی ایجاد کرده اند در صورتی که ادامه روند فعالیت این فروشگاه ها ۴ هزار فرصت شغلی را هم از بین می برد، ما برای دریافت یک وام ساده برای کسبه دچار مشکلات عدیده هستیم ولی چطور ممکن است این هایپرها با داشتن چندین هزارمتر زمین وام هایی کلان و به آسانی دریافت کنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران خاطرنشان کرد: یک صنف مگر چقدر کشش دارد که این هایپرها هم جایگاه های آن را اشغال کرده اند. در حال حاضر واحدهایی وجود دارند که حتی یک فرش را هم به فروش نرسانده اند بعد این فروشگاه ها با هزینه های هنگفت تبلیغات مشتری جذب می کنند.
فروش با کف قیمت علی رغم هزینه های میلیاردی و هنگفت تبلیغات!
کمالیان تصریح کرد: نظارت بر این فروشگاه ها چگونه است؟ چطور امکان دارد با این هزینه های میلیاردی و هنگفت تبلغات باز هم از فروش کف قیمتی صحبت کنند؟ این خود دروغ بزرگی است که به مردم می گویند. فعالیت این هایپرها باید با نظارت بیشتری صورت گیرد تا به مردم دروغ گفته نشود و کلاهی سرشان نرود.
وی در دیگر مشکلات این صنف گفت: در بخش درگاه ملی مجوزها تنها در بخش استعلامات مشکلاتی وجود دارد که درصدد رفع آن هستیم. در مورد دارایی هم باید ملاحظات مالیاتی برای فعالان بازار ایجاد شود؛ چراکه اگر با این آفت رکود، حمایتی نداشته باشیم شاهد تعطیلی بیشتر صنف خواهیم بود.
صادرات فرش موجب تعادل بازار می شود
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران صادرات فرش را باعث تعادل بازار عنوان کرد و گفت: در حاضر ما مازاد تولید داریم که از سوی کارخانه ها صادرات آنها انجام می شود و باعث ایجاد یک تعادل در بازار شده است.
وی در مورد برنامه های این اتحادیه گفت: اگر حاکمیت به ما اختیارات تام بدهد تا بتوانیم در بخش های توزیع مواد اولیه، قیمت گذاری و تولید نظارت داشته باشیم می توانیم شاهد حرکت های مفیدی در بازار و جهت منافع هم تولیدکننده هم مصرف کننده باشیم و بازار فرش را به تعادل برسانیم.
کمالیان در پایان گفت: وقتی مجوز دهی به کسبه از سوی درگاه انجام شود و اختیارات تام هم نداشته باشیم عملا اتحادیه ها در در شرف نابودی قرار می گیرند؛ لذا برای رفع این مشکل کمک دولت، مسئولان و اتاق اصناف را خواستار هستیم.