• امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 1452اخبار امروز : 3

اطلاعیه ها

چشم انداز روشنی برای بازارِ شب یلدا نداریم/ در سخت ترین شرایط و گران ترین قیمت ها کنار مردم می مانیم جلوی خروج غیر قانونی سیب زمینی از کشور را بگیرید/ جهاد کشاورزی دوراندیشی نکرد و مقطعی تصمیم گرفت/ احتمال حادشدن شرایط سیب زمینی وجود دارد وارداتِ گسترده گل و اشباع بازار در شب یلدا، روز مادر و روز پدر فصل جدیدی از همکاری میان دو اتاق؛ تهران و ایران تاریخِ کهن و دفاع مقدسِ صنفی که کارش سرتاسر عبادت است/ مسئولان، خود را لای کاغذبازی ها و بوروکراسی اداری، پنهان نکنند/ واردات ما نباشد، کشاورزی و صنعت می خوابد و میلیون ها کارگر بیکار می شوند دولت و خانه ملت، ظرفیت های این هنر ۷ هزار ساله را ببینند/ حضور علمی و جذب دانشجو توسط اتحادیه طلا و جواهر تهران در نمایشگاه شیراز مسئول پیگیری دبیرخانه مشترک شورای روسای اتاق های اصناف استان تهران، منصوب شد رویایِ کله پاچه بر سفره های ایرانی/ برای اینکه این غذای ملی به خاطره ها نپیوندد مسئولان به وعده هایشان عمل کرده واردات کله پاچه را آزاد کنند بازار خودرو خوابیده/ تصمیم قطعی گرفته نمی شود و همه چیز در حد حرف و بازی باقی مانده تکریمِ جایگاه آنان که عمری کام مردم شهر را شیرین کرده اند آجر کردن نان کتابفروش های شهر با آزادی عمل بساط گسترها جلوی صادرات بی رویه سیب زمینی را بگیرید/ پیش بینی کاهش قیمت گوجه فرنگی تا زیر ۲۰ هزار تومان/ افزایش تولید سیب و پرتقال با ۱۰ متر جا چندین جواز می گیرند تا در انتخابات شرکت کنند/ ما منافع صنف را بر خود ارحج می دانیم تشکیل کارگروه مشترک وزارتخانه‌های فرهنگ و صمت راه‌حل مسئله برق چاپخانه‌هاست واردات گوشت قرمز تاثیر مطلوبی در تعدیل قیمت آن داشته است/ ضرورت دپوی استراتژیک گوشت نرخ مالیات بر ارزش افزوده به میزان ۱۰ درصد تعیین شد تاثیرپذیری اندک بازار مسکن از خودرو/ بازار مسکن به یک ثبات نسبی رسیده است

2
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران:

نان سنگک کاملا متکی به نیروی انسانی و گرانی آن ناگزیر است/ تلاش اتحادیه برای تعیین قیمت پایه نان سنگک آزادپز

  • کد خبر : 6629
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
نان سنگک کاملا متکی به نیروی انسانی و گرانی آن ناگزیر است/ تلاش اتحادیه برای تعیین قیمت پایه نان سنگک آزادپز
محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران با اشاره به اینکه نان سنگک کاملا دستی پخت می‌شود گفت: اگر نان سنگک مکانیزه بود مطمئنا قیمت آن بسیار پایین‌تر می‌آمد؛ اما این نان کاملا متکی به نیروی انسانی است و گرانی آن هم ناگزیر.

با ابلاغ و اجرای مصوبه افزایش قیمت نان، نانوایی‌های آزادپز هم نرخ‌ها را بالا برده‌اند؛ اما این افزایش قیمت در نانوایی‌های سنگکی بیشتر دیده می‌شود؛ چراکه بسیاری از آنها برای جبران هزینه‌های خود در حال عرضه نان سفارشی با قیمت‌های بسیار بالاتر از نان عادی هستند.

 نانوایی‌های آزادپز با آرد گران‌تری پخت می‌کنند و طبعا باید نان را گران‌تر بفروشند؛ اما وقتی پای جبران هزینه‌های دیگر به میان بیاید، چاره‌ای نمی‌ماند جز اینکه نان را گران‌تر از قیمت تمام‌شده بفروشند و ترفند رایج برای این کار، افزودن کنجد و… است.

این کار زمانی دردسرساز می‌شود که مشتری به‌دنبال خرید نان ساده باشد؛ اما مجبور شود برای اینکه معطل نماند، نان کنجدی و سفارشی را خارج از صف بخرد؛ چراکه برخی از واحدهای نانوایی آزادپز، بخش عمده نان خود را به‌صورت سفارشی پخت می‌کنند و کسانی که به‌دنبال خرید نان ساده باشند باید مدت زیادی در صف بمانند.

پاشنه آشیل سنگک

رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران، با اشاره به اینکه نان سنگک کاملا دستی پخت می‌شود، می‌گوید: بخش عمده پولی که بابت نان سنگک پرداخت می‌شود صرف هزینه نیروی کار می‌شود و نانوایان برای اینکه قادر به جبران سایر هزینه‌ها باشند، از پخت نان سفارشی و کنجدی استقبال می‌کنند. محمد سلیمانی افزود: اگر نان سنگک مکانیزه بود مطمئنا قیمت آن بسیار پایین‌تر می‌آمد؛ اما این نان کاملا متکی به نیروی انسانی است و گرانی آن هم ناگزیر.

حق با مشتری است

پخت نان سفارشی در نانوایی‌های آزادپز هیچ مشکلی ندارد؛ مشکل از جایی شروع می‌شود که از تنور نانوایی فقط نان سفارشی بیرون بیاید و مردم برای اینکه زیاد در صف معطل نشوند، مجبور به انتخاب نان سفارشی باشند.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران با تأکید بر اینکه نانوا باید برای متقاضی نان عادی، همان نان را پخت کند، گفت: در نانوایی‌های سنگکی به‌واسطه زمان‌بربودن فرایند پخت، صف تشکیل می‌شود و نانوا چانه‌ها را طبق خواست و سفارش مشتری می‌گیرد؛ اما اگر واحدی غیر از این عمل کند و بخواهد مشتری را مجبور به خرید نان خاصی کند، تخلف کرده است.

سنگک چقدر گران شد؟

قیمت نان سنگک معمولی در نانوایی‌های یارانه‌ای از ۲ سال پیش ۳ هزار تومان بود و هیچ مصوبه‌ای برای افزایش آن ابلاغ نشده‌بود؛ اما اغلب نانوایی‌ها این نان را به‌تدریج گران کردند و قیمتش را به ۵ هزار تومان رساندند؛ بنابراین در شهریور امسال که مصوبه افزایش قیمت نان ابلاغ شد، تنها اتفاقی که برای نان سنگک افتاد، قانونی‌شدن این افزایش قیمت از ۳ به ۵ هزار تومان بود و واحدهای نانوایی حق ندارند نان را گران‌تر از این بفروشند.

بنا به‌گفته سلیمانی، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران، نان سنگک معمولی که با آرد دولتی ۵ هزار تومان پخت می‌شود، در نانوایی‌های آزادپر براساس عرضه و تقاضا قیمت‌گذاری شده و در محدوده ۱۵ هزار تومان (اندکی کمتر یا بیشتر) فروخته می‌شود.

به‌گفته او، قیمت این نان با اضافه‌کردن کنجد دورو تا ۲۰ هزار تومان هم بالا می‌رود؛ اما اصل اساسی این است که اضافه‌کردن کنجد باید بنا به خواست مشتری باشد.

تجویز قیمت برای سنگک آزادپز

نانوایی آزادپز قیمت مشخصی ندارد؛ درحالی‌که مثلا صنف نان فانتزی با وجود اینکه از آرد مشابه با نان سنگک استفاده می‌کند، کف قیمت مشخصی دارد. رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران با اشاره به تلاش این اتحادیه برای تعیین قیمت پایه گفت: قرار است بررسی‌هایی انجام دهیم و بعد از آنالیز مسائل مربوط به نانوایی‌های سنگکی، قیمت پایه نان سنگک آزادپز را تعیین کنیم تا مثل نانوایی‌های فانتزی، کف قیمت نان مشخص باشد و نانوایی‌ها بتوانند بنا به وضعیت عرضه و تقاضا و خواست و سلیقه مشتری، نان سفارشی را با قیمت‌های بالاتر پخت کنند.

سلیمانی تأکید کرد: بعد از تعیین قیمت پایه نان سنگک آزادپز، نانوایی‌ها ملزم به رعایت نرخ هستند؛ همانگونه که سایر صنوف قیمت‌های تعیین‌شده را رعایت می‌کنند؛ اما این نرخ‌ها با خواست مشتری قابل‌تغییر است.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=6629

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.