اتفاقی که برای نفت خام در ایران رخ داده، در مورد کالاها و صنایع دیگری نظیر سنگ هم مصداق پیدا می کند. اکبر ملک زاده، رئیس اتحادیه صنف سنگبر و سنگتراش، اظهار تاسف می کند از این که دولت ها با یکسری قوانین دست و پاگیر، معمولا سد تولیدکننده و مانع آن ها می شوند و به این ترتیب زمینه ساز دریافت رانت.
ملک زاده توضیح می دهد که «از زمان دولت سازندگی، مجوزهای صنایع بدون محاسبات مدیریتی و اقتصادی، طرح های توجیهی و برآورد تولید و محاسبه ظرفیت های موجود، بدون آینده نگری و برنامه ریزی ارائه شد که تنها برای داشتن یکسری فعالیت ها در رزومه کاری افراد بود.
از نظر رئیس این اتحادیه، مسئولینی که بیش از سایرین در وضعیت واحدهای صنفی سنگبر و سنگتراش تاثیر دارند، شهرداری ها و مسائل مرتبط با آن ها در خصوص صدور جواز یا ارائه تسهیلات برای متقاضیان و هزینه های ساخت و ساز هستند.
به اعتقاد ملک زاده: در شرایط رکود ساختمان و طرح های شهرداری که آجر را جایگزین سنگ کرده، خواه ناخواه تاثیر منفی بر فعالیت صنف سنگبر و سنگتراش گذاشته است.
اما همان طور که گفته شد، بیشتربودن عرضه نسبت به تقاضا یکی از عوارض طرح های حساب نشده و ارائه مجوزهای بدون حساب و کتاب در دوره های قبل برای نمونه در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد، بوده و این اتفاق به گفته رئیس اتحادیه صنف سنگبر و سنگتراش برای این به وقوع پیوسته که منابع در ایران زیاد بوده، چارچوب ها و ظرفیت های صنایع را محاسبه نکردند و بحث های سهمیه بندی را در نظر نگرفتند؛ به همین دلیل در حال حاضر، عرضه بیش از تقاضا شده و این نه تنها باعث رشد واقعی نمی شود که کیفیت را از دور خارج کرده و از سوی دیگر به این دلیل که مساله صادرات هم مشکلات خود را به لحاظ ارزی و بارگیری و غیره دارد، معمولا کشورهایی مثل چین سنگ را به صورت خام برده ومثل نفت که خام آن را برده فرآوری کرده و دوباره به خود ما می فروشند.
کار صنف سنگبر و سنگتراش در بهار و زمستان که رکود ساختمانی وجود دارد هم راکدتر می شود اما به گفته ملک زاده، رئیس این اتحادیه، همه آن ها به همین روال عادت کرده اند؛ مثل کسی که در زمستان منتظر سرماخوردگی و تابستان منتظر گرمازدگی باشد.