بعد از نمایشگاه کتاب و نیز همزمان با تعطیلی مدارس، اوضاع واحدهای صنفی ناشران و کتابفروشان را از رئیس اتحادیه این صنف، جویا شدهایم همچنین باتوجه به وضعیت تعطیلی مدارس، بخش دیگری از فروش این واحدهای صنفی را که از محل کتابهای درسی حاصل میشد، از نظر گذراندهایم.
ابراهیم کریمی، رئیس اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان، میگوید: رونق فروش کتابهای درسی مهر و آبان ماه یعنی شروع سال تحصیلی است و دوران رکود آن تعطیلات تابستان.
او درخصوص تاثیر نمایشگاه کتاب بر میزان فروش واحدهای صنفی، هم توضیح میدهد که ایام نمایشگاه، فرصت خوب و فروش بالایی بود برای کتابفروشان و خود ناشران هم از طریق فضای مجازی فروش خوبی داشتند اما ناشران عمومی فروش فیزیکیشان در مصلی تهران در حد متوسط بود.
چندسالیست که رکود بر کار ناشران و کابفروشان شهر سایه انداخته؛ رئیس اتحادیه این صنف در بررسی علل این رکود، قیمت بالای کاغذ را مهمترین چالشی میداند که واحدهای صنفی با آن مواجهند.
کریمی، توضیح میدهد که بیشترین هزینه تولید کتاب را کاغذ تشکیل میدهد و در حال حاضر، کاغذ بالاترین قیمت مواد اولیه را دارد و این باعث میشود که قیمت کتاب به نسبت سالهای گذشته بالا رفته و از مقدار تقاضای بازار کاسته شود.
از آنجایی که ناشران و کتابفروشان از پرداخت مالیات معاف هستند، رئیس اتحادیه این صنف، میگوید که طبق تفاهمنامهای که میان وزرای ارشاد و دارایی صورتگرفته، لیست ناشران و کتابفروشانی که عضو اتحادیه هستند را به سازمان امور مالیاتی اعلام کرده و امیدوار هستند که طبق قانون، از این معافیت برخودار شوند.
کریمی، عدم کتابخوانی مردم را عامل رکود بازار کتابفروشان ندانسته و توضیح میدهد که مردم از کتابهای خوب، استقبال میکنند و نباید این را نادیده گرفت.
بهگفته رئیس اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان: هر صنفی دوران رکود و رونقی دارد؛ همانگونه که اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان، دوران رونق مهر و آبان یا اسفند ماه را دارد، دوران رکودش را هم در این ایام تحمل خواهیم کرد.