با موضوع تعامل و همکاری مشترک به منظور بهره وری از ظرفیت های متقابل میان اتاق و مسئولین بانک ملی، بعد ازظهر روز چهارشنبه، هجدهم تیر ماه ۱۴۰۴ در جلسه کمیسیون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران به ریاست محمدرضا عمرانی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان ساعت و رئیس این کمیسیون در اتاق اصناف تهران با حضور یکی از اعضای هیات رئیسه اتاق؛ اسماعیل کاظمی، اعضای کمیسیون امور اقتصادی و روسای اتحادیه های صنفی؛ عبدالله اسفندیاری، علیرضا خلیل نژاد، بهزاد ملکی، ابوالقاسم توسلی، غلامرضا خدامی، اکبر یاوری فروشانی، نادر بذرافشان، محسن گلستانی، حسن فهمیده، حمید نیکدل، احسان رحیمی و شاهرخ شریفی و نماینده های اتحادیه های عطار و سقط فروش، نان های حجیم و نیمه حجیم، پوشاک، ساعت و اتحادیه قنادان، مسئولین بانک ملی، رضا خادمی، مدیر امور شعب تهران، جلال پورسلمان، مسئول شعبه بازار بانک ملی، کارشناسان و روسای دفاتر بانک ملی و نمایندگان برخی شرکت ها در محل امور کمیسیون ها اتاق گرد هم آمده و به بحث و تبادل نظر در خصوص اشتراکات جهت خط سیر دادن به همکاری دو جانبه پرداختند.
مشکلات اصلی کسب و کارهای صنفی(رکود تورمی، افزایش چک های برگشتی، نوسانات ارزی، کاهش تقاضا داخلی و کاهش اعتماد عمومی به فضای کسب و کار)
رئیس کمیسیون امور اقتصاد اتاق اصناف تهران با بیان اینکه با همکاری مسئولین در بانک ملی می توان ظرفیت های اصناف را به فعلیت رساند، تاکید کرد که محوریت اصلی در کمیسیون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران، توانمندی واحدهای صنفی با هم افزایی قدرت صنفی است.
عمرانی به مشکلات اصلی کسب و کار که در حال حاضر اصناف را درگیر کرده، اشاره کرد و افزود در حال حاضر رکود تورمی منجر به کاهش قدرت خرید شهروندان شده است. او بحث افزایش چک های برگشتی را نیز به دلیل افت نقدینگی بنگاه ها همچنین نوسانات ارزی که مانع از پیش بینی پذیری فعالیت های اقتصادی شده را نیز مطرح کرد همچنین کاهش اعتماد عمومی به فضای کسب و کار را از عوامل فقدان انگیزه سرمایه گذاری و ایجاد چالش در فضای کسب و کار دانست.
تاب آوری چگونه امکان پذیر است؟
اما رئیس کمیسیون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران، کلید بقا در چنین شرایطی برای کسب و کارهای صنفی را تاب آوری دانست و توضیح داد که تاب آوری یعنی توانایی حفظ و بازسازی کسب و کار در بحران ها. به گفته او در ادبیات اقتصادی، تاب آوری بنگاه ها مساوی است با توان مدیریت بحران و تصمیم گیری در عدم قطعیت، حفظ سرمایه انسانی و اعتماد مشتری و قدرت تطبیق با تغییرات سریع محیطی.
اما عواملی که تاب آوری را افزایش می دهند به گفته عمرانی عبارتند از دسترسی به نقدینگی مناسب، انعطاف در زنجیره تامین و فروش، بهره گیری از فناوری برای کنترل هزینه و توسعه فروش و تنوع درآمدی و نفوذ در بازارهای جدید.
رئیس کمیسون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان ساعت تهران، تصریح کرد که بخش مهمی از جلسات کمیسیون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران، معرفی فضای کسب و کار و توسعه مشاغل است و این بار این اتفاق با کمک مسئولین بانک ملی با بررسی اینکه چه سرویس ها و خدماتی از طریق بانک ملی می توان برای توسعه اصناف در نظر گرفت، صورت می پذیرد.
تبادل آرا و تفاهم نامه مشترک
در جلسه کمیسسیون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران، از سوی حضار(هر دو طرف) نکاتی در خصوص بحث اعطای وام و تهسیلات با شرایط خاص به اصناف، اهمیت بنگاه های خرد و نقش بانک ملی در همکاری با آن ها و استفاده از ظرفیت انکاناپذیر اصناف، بحث تهاتر و اعطای امتیازات مشترک از هر دو طرف به یکدیگر، ارائه سرویس های خدمت رسانی جهت تسریع و تسهیل فعالیت ها، پیشنهاد ایجاد بانک اصناف و بحث چالش های ارزی، مطرح شد. مدیر امور شعب بانک ملی تهران هم با تاکید بر اینکه تفاهم نامه ای میان بانک ملی و اتاق اصناف تهران، تشکیل شود تا ظرفیت های هر دو طرف مشخص شود به استفاده متقابل بانک ملی و اتاق اصناف تهران از ظرفیت ها و مزایای هر دو طرف در ارائه سرویس و خدمت رسانی اشاره کرد.
مسئولین بانک ملی هم با بیان اینکه سعی دارند بهترین خدمات را به اصناف ارائه دهند در بحث تسهیلات ارزی، مسائل تولیدی بودن و داشتن درآمد ارزی، مواردی را مطرح کردند.
جمع بندی
در پایان این جلسه، محمدرضا عمرانی، رئیس کمیسیون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران، بحث واردات، خرده فروشی، عمده فروشی و ارتباطی که میان آن ها در خصوص ارتباط با بانک ملی صورت بگیرد و موارد دیگری نظیر بحث خرید و فروش اقساطی را هم مطرح کرد است که اگر به گفته او چنین اتفاقی با حکم بانک ملی به حوزه آنلاین اصناف هم راه پیدا کند، می تواند بسیار جذاب و اثربخش باشد.
تشکیل کارگروهی از سوی اتاق اصناف تهران با محوریت کمیسیون اقتصادی و از سوی دیگر یک کارگروه دیگر هم از سمت بانک، ماحصل جلسه ای بود که از زبان محمدرضا عمرانی، رئیس کمیسیون امور اقتصادی اتاق اصناف تهران، ایراد شد با این توضیح که اتاق، پیش نویسی را آماده کرده و آن را ارئه و در نهایت بعد از تائید به امضای هیات رئیسه اصناف و مسئولین بانک ملی رسانیده تا به مراحل اجرایی برسد.