رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت: مشاوران املاک مطابق قانون میتوانند ۰.۲۵ درصد از ثمن معامله را به عنوان کارمزد از هر کدام از طرفین معامله دریافت کنند.
وی ادامه داد: به عبارت سادهتر مشاوران املاک صرفا میتوانند معادل ۰.۵ درصد هر معامله را به عنوان حق الزحمه دریافت کنند و بیش از این قانونی نیست. ما به همه واحدهای صنفی ومردم نیز این موضوع را اعلام کرده و مجددا گوشزد میکنیم.
گودرزی گفت: با توجه به قانون تاکید میکنیم که هر کدام از طرفین معامله بایستی ۰.۲۵ درصد از ثمن معامله را به عنوان دستمزد به مشاوران املاک پرداخت کنند. به مشاوران املاک نیز تذکر میدهیم که دریافت بیش از این میزان نیز غیر قانونی است و در صورت به شدت برخورد میشود.
رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت: مجازات این فعل برای واحدهای بدون پروانه کسب قطعا پلمب واحد صنفی است و برای دیگر واحدها نیز ممکن است مطابق با ماده ۲۸ مورد اعمال قانون قرار گیرند. شایان ذکر که اگر واحد صنفی از قانون تمکین نکند به تعزیرات حکومتی معرفی خواهد شد.
وی ادامه داد: سازمان بازرسی کشور وزارت صمت نیز پیگیر تخلفات خواهند بود و در صورت اصرار بر ادامه تخلف برخورد قانونی کاملا سفت و سخت خواهد بود.
شیرینی گرفتن هم تخلف است!
رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران تصریح کرد: برخی برای دور زدن قانون لفظ دریافت مبالغ هنگفتی را با عنوان شیرینی مطرح میکنند، اما در جریان باشند که این موضوع نیز غیرقانونی است. ما چنین چیزی را در شرح وظایف مشاوران املاک نداریم.
وی ادامه داد: انجام معامله معامله مطابق قانون در شرح وظایف مشاوران املاک است و زمانی که کاری را مطابق قانون و بر اساس وظیفه خود انجام میدهند، مطابق قانون نیز مجاز به دریافت مبلغ تعیین شده هستند. به کار بردن الفاظی مانند شیرینی فسادزا است.
شفافیت در آگهیها پسندیده است
گودرزی گفت: احراز هویت برای درج آگهی معاملات مسکن در فضای مجازی از آنجایی که باعث ایجاد شفافیت میشود، پسندیده است؛ اما لازم به ذکر است که بحث گرانی مسکن و اطمینان قراردادها ارتباطی با این موضوع ندارد. هم اکنون شرایط به گونهای پیش میرود که مردم میتوانند در فضای مجازی با هم ارتباط پیدا کرده و مستقیما اقدام به عقد قرارداد کنند و این موضوع به شدت در افزایش اختلافات تاثیر دارد.
وی ادامه داد: اتحادیه در حال کار برای طراحی پلتفرمی آنلاین است که با اطمینان خاطر و دقت بتوانند شرایط برای معاملات مسکن را مهیا کند. در این رابطه مکاتبات و اقدامات لازم در دستور کار است. به محض راه اندازی این سامانه اطلاع رسانی خواهد شد، اما چارهای جز این نیست و باید اجرایی شود.
رشد قارچ گونه مشاوران املاک؟!
رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران در رابطه با مسائلی که در مورد رشد قارچ گونه مشاوران املاک مطرح میشود گفت: در ابتدای سال ۱۴۰۲ که اعلام میشد که تعداد مشاوران املاک بدون پروانه کسب بیش از مجوز داران است، ما با واقعیت این موضوع مخالفت کردیم.
وی ادامه داد: ما با ازدیاد واحدهای صنفی در این بخش مخالف هستیم، اما با بیش از ۳۰۰ مورد بازرسی که در سطح شهر تهران انجام شد، حدود ۲۵۰۰ واحد صنفی را شناسایی کردیم که حدود ۶۰۰ واحد بدون مجوز در بین آنها بود. از این واحدها عدهای موفق به اخذ جواز شده و بقیه یا انصراف دادند و یا پلمپ شدند.