• امروز : چهارشنبه, ۲۲ مرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 13 August - 2025
کل اخبار 2071اخبار امروز : 1
0
رئیس اتاق اصناف تهران:

ضرورت اصلاح فرآیند تعیین نرخ‌های صنفی و تک‌نرخی شدن نان/ اصناف در دل مردم و در بین مردم هستند

  • کد خبر : 9859
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵
ضرورت اصلاح فرآیند تعیین نرخ‌های صنفی و تک‌نرخی شدن نان/ اصناف در دل مردم و در بین مردم هستند
 حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، در نشستی با اصحاب رسانه به مناسبت روز خبرنگار، به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های صنفی پرداخت. او با انتقاد از تأخیر در تصویب نرخ‌ها، بر ضرورت اصلاح نظام قیمت‌گذاری، تک‌نرخی شدن نان و رساندن یارانه مستقیم به مردم تأکید کرد و این راهکار را کلید مقابله با رانت و ارتقای کیفیت دانست.

روز دوشنبه ۲۰ مردادماه، به مناسبت روز خبرنگار، نشستی صمیمانه با حضور اصحاب رسانه در اتاق اصناف تهران برگزار شد. در این نشست، حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، با خبرنگاران به گفت‌وگو پرداخت و موضوعات متعددی پیرامون نقش و اهمیت این نهاد در اقتصاد کشور مورد بررسی قرار گرفت که در ادامه، گزیده‌ای از مهم‌ترین بخش‌های این گفت‌وگو را می‌خوانید.

نقش تعیین نرخ در اصناف

حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران در این نشست خبری با تأکید بر ضرورت اصلاح فرآیند تعیین نرخ‌ها و تک‌نرخی شدن نان، به تشریح مشکلات موجود در نظام قیمت‌گذاری و چالش‌های صنفی پرداخت.

وی با انتقاد از روند طولانی تأیید نرخ‌های صنفی گفت: برخی اتحادیه‌ها هنوز در میانه مردادماه موفق به دریافت نرخ مصوب خود نشده‌اند. به‌عنوان نمونه، نرخ اتحادیه آرایشگران از سوی اتاق اصناف تهیه و تأیید شده؛ اما سازمان‌های مرتبط هنوز اقدام نهایی را انجام نداده‌اند. به گفته او، این تأخیر باعث می‌شود واحدهای صنفی بدون نرخ مشخص فعالیت کنند که منطقی نیست.

رستگار اضافه‌کرد: نرخ اتحادیه‎ها نیز باید مانند حقوق کارمندان در ابتدای سال تعیین و اعمال شود تا ۱۱ ماه باقیمانده سال، فعالیت واحدها طبق ضوابط انجام شود؛ نه اینکه اصناف معطل اعلام نرخ‎ها پس از ماه‎ها انتظار باشند. پیشنهاد او این است که حداکثر تا پایان فروردین، دستگاه‌های مربوطه نرخ‌ها را به تصویب برسانند.

ضرورت تک‌نرخی شدن نان

رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به حساسیت ملی موضوع نان و سهم بالای یارانه دولتی گفت: چندنرخی بودن نان، نظارت و بازرسی را دشوار کرده و زمینه ایجاد رانت را فراهم می‌کند. اتحادیه نانوایان نرخ‌نامه پیشنهادی خود را ارائه کرده، اما واحدهای صنفی نمی‌توانند با هزینه شخصی نان یارانه‌ای بپزند.

رستگار تصریح کرد: بهترین راهکار، تک‌نرخی شدن نان و رساندن یارانه مستقیم به دست مصرف‌کننده است. در حال حاضر بخش زیادی از نانوایی‌ها، به‌ویژه در شهرستان‌ها، نان دولتی می‌پزند، اما باید به سمت یکسان‌سازی نرخ‌ها حرکت کرد.

در پاسخ به پرسشی درباره کاهش ۶ درصدی مصرف نان به دلیل خروج اجباری اتباع افغان، رستگار گفت: نان همچنان غذای اصلی مردم ایران است و باید برای اقشار ضعیف‌تر جامعه تدابیر حمایتی اندیشید. او افزود که اتباع خارجی مهمان کشور هستند و خدمات به آن‌ها باید با حساب و کتاب انجام شود.

رئیس اتاق اصناف تهران با انتقاد از تفاوت قیمت نان خشک و تازه گفت: برخی افراد نان یارانه‌ای را خشک کرده و با قیمت بالاتر می‌فروشند. به گفته او، کیفیت نان نیز جای بحث دارد که بخشی از آن به تجهیزات و آموزش نانوایان و بخشی دیگر به کیفیت آرد برمی‌گردد و باید آرد باکیفیت‌تری به مردم عرضه شود.

مطالبه‌گری مردم و نصب نرخ‌نامه

رستگار تأکید کرد: نانوایان موظف‌اند نرخ نان را در محل کسب خود نصب کنند و این مسئله باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود. او از مردم خواست هرگونه تخلف را گزارش دهند تا رسیدگی شود؛ ضمن اینکه باید در مصرف دقت کنند تا شاهد هدر رفت و دور ریز نان نباشیم.

وی ادامه‌داد: در موضوع نان به دلیل حساسیتی که وجود دارد بالاترین سهم یارانه را دولت به آن اختصاص می دهد که این یارانه باید به انتهای زنجیره داده شود.

رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه اصناف در هشت سال جنگ دفاع مقدس و ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به ایران امتحان خود را پس داده‌اند، اظهار داشت: «آزمونده را آزمودن خطاست»، اصناف در دل مردم و در بین مردم هستند و نزد عموم افراد جامعه مقبولیت دارند. اگر در جایی اصناف به چالش خورد، مسئولیت آن متوجه اصناف نبود و مشکل تحمیل شده است.

وی ادامه‌داد: اصناف در جنگ ۱۲ روزه اقدام به تامین مایحتاج مردم کردند و از تخریب تجهیزات و مکان خدمت رسانی خود نترسیدند و پای کار بودند.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=9859

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.