• امروز : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل اخبار 1731اخبار امروز : 0

اطلاعیه ها

فراز و فرودهای اتحادیه، تلاش یک صنف بزرگ و امید به سالی بهتر برای چاپخانه داران پایتخت روغن همچنان مشکل اصلی شیرینی فروشی های پایتخت/ اتحادیه قیمت ها را در شب عید ثابت نگه داشته تلاش تمام قدِ اتحادیه برای خالی نماندن سفره های شهروندان از فرآورده های گوشتی/ این محصولات را از فروشگاه های پروتئینی تهیه کنید نرخِ گل های بهاره اعلام شد/ از غیرمجازها خرید نکنید دریافت مجوز از کلانتری برای حمل و نقل بار در ایام عید الزامی ست/ ماشین های حمل بار باید تابلو داشته باشند ظن قاچاق رسما بستر راهزنی شده!/آن ها که به عدم جایگزینی کالا اعتقادی ندارند تورم و مالیات هم ندارند بهبود وضعیتِ بازار در روزهای پایانی سال بعید است/ شرایط بحرانی و بازار التهابی در ۱۴۰۳ و اظهار امیدواری برای نشاط اصناف در ۱۴۰۴ هیچ کمبودی در عرضه خشکبار و آجیل نداریم/ تورم حداقلی، نهایت مشتری مداری و مُدارای اهالی این صنف با شهروندان رکود مسکن در سال آینده ادامه دار خواهد بود/ دهک های ۶ تا ۱۰ توان خرید خانه ندارند/ نقش شرکت های خصوصی را جدی بگیریم آغازی دیگر با برنامه های مُتقن/ برای صنفی که قاعده بازی را بلد باشد همیشه شب عید است نرخ خدمات آرایشگاه مردانه تغییر نکرده است/ تزریق ژل و بوتاکس ممنوع! تغییر الگوی مصرف مشتریان؛ تعمیرات موبایل جایگزین خرید شد اعتقادی به ذخیره‌سازی و تنظیم بازار به این شکل نداریم رکوردی دوباره از قیمت طلا و سکه/ پیش‎بینی بازار فردا ۲۸ اسفندماه نظارت بر بازار در آستانه چهارشنبه‌سوری/ فروش مواد محترقه ممنوع است مشکل اصلی به دست مجلس حل می‎شود/ گرانی ۱۰۰ درصدی کالاهای اساسی و گرایش مردم به غذاهای فوری و آماده!

6
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران:

صادرات غیرقراردادی و واسطه‎ای بلای جان سیب‎زمینی/جهش ۴۳ درصدی قیمت سیب‌زمینی در یک روز!

  • کد خبر : 7149
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۸
صادرات غیرقراردادی و واسطه‎ای بلای جان سیب‎زمینی/جهش ۴۳ درصدی قیمت سیب‌زمینی در یک روز!
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره علت افزایش قیمت سیب‌زمینی توضیح داد: یکی از مهم‌ترین دلایل این امر صادرات غیرقراردادی است؛ چراکه در برخی موارد صادرات قراردادی است و برای آن تعهدی وجود دارد، اما عده‌ای به‌ صورت واسطه‌ای صادرات انجام می‌دهند که به صورت غیرقراردادی بوده و بازار را دچار کمبود می‌کند که باید با این موضوع برخورد شود.

در روزهای گذشته، اخباری مبنی بر افزایش قیمت سیب‌زمینی به گوش می‌رسد. بررسی‌ها حاکی از آن است که بی‌توجهی به تولید و عرضه مناسب این محصول بر افزایش قیمت و نوسان بازار این محصول نقش داشته است.

بعد از افزایش قیمت محصولات باغی و کشاورزی نظیر گوجه‌فرنگی، کیوی و… این بار موج گرانی به سیب‌زمینی رسیده و قیمت این محصول رشد نجومی پیدا کرده است. به طوری که قیمت سیب‌زمینی با جهش ناگهانی حدود ۴۳ درصدی از ۲۱ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان رسید. حال سوال اینجاست که علت این افزایش قیمت‌ها چیست و چگونه می‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد؟

علت افزایش قیمت سیب‌زمینی چیست؟

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره علت افزایش قیمت سیب‌زمینی توضیح داد: یکی از مهم‌ترین دلایل این امر صادرات غیرقراردادی است؛ چراکه در برخی موارد صادرات قراردادی است و برای آن تعهدی وجود دارد، اما عده‌ای به‌ صورت واسطه‌ای صادرات انجام می‌دهند که به صورت غیرقراردادی بوده و بازار را دچار کمبود می‌کند که باید با این موضوع برخورد شود.

او افزود: مشکل اصلی صادرات نیست. حتی صادرات باعث ارزآوری برای کشور می‌شود. اما زمانی که صادرات باعث کمبود و بحران در بازار شود، قطعاً این امر اصولی نیست.

کارگر ادامه داد: زمانی که کالایی در کشور کم باشد و صادرات هم انجام شود، طبیعتاً بازار دچار بحران می‌شود.

عراق و ترکیه مقصد اصلی محصولات ایرانی

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران در پاسخ به این پرسش که صیفی‌جات ایران به کدام کشور‌ها صادر می‌شود گفت: این محصولات معمولاً به کشورهای هم‌جوار صادر می‌شوند که از جمله آنها می‌توان به عراق و ترکیه اشاره کرد.

او درباره نحوه جلوگیری از تکرار این اتفاقات در بازار بیان کرد: هر فردی در جایگاه خود حیطه‌ای دارد و هرکس باید در حیطه خود به‌درستی فعالیت کند. در صورت این اتفاق و اطلاع‌رسانی درست به ذی‌نفعان می‌توان از تکرار مجدد این اتفاق جلوگیری کرد.

احتمال واردات وجود دارد؟

کارگر در پاسخ به این پرسش که با توجه به این شرایط آیا واردات امکان‌پذیر است تشریح کرد: قطعاً اگر وضعیت ادامه‌دار باشد، امکان واردات هم وجود دارد.

او اضافه کرد: البته سال گذشته سیب‌زمینی به مقدار زیادی تولید و باعث شد ضرر و زیان زیادی به کشاورزان تحمیل شود. اما امسال میزان تولید سیب‌زمینی به دلیل اتفاقات سال گذشته روند نزولی داشته است. بنابراین باید احتیاط‌های لازم انجام شود.

پیش‌بینی وضعیت بازار

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره وضعیت بازار پیش‌بینی کرد: در اولین فرصت باید از صادرات بی‌رویه جلوگیری شود و مقابل خروج این محصولات از کشور ایستاد. در صورت رخ دادن چنین اتفاقی قطعاً می‌توان وضعیت را کنترل کرد. ولی اگر جلوگیری نشود، قطعاً احتمال افزایش قیمت وجود دارد.

طبق این گزارش می‌توان نتیجه گرفت صادرات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد. اما این در صورتی است که محصول مورد نظر به‌ اندازه کافی در کشور تولید شده باشد. زمانی که تولید در کشور کم باشد و در عین حال صادرات هم انجام شود، قطعاً بازار هم دچار نوسان می‌شود.

شاید بتوان با واردات بازار را تنظیم کرد و قیمت‌ها را تا حدی کاهش داد، اما بهتر است به تولید توجه ویژه شود و در صورت کمبود در کشور صادرات انجام نشود. بدین صورت دولت می‌تواند از التهاب بازار جلوگیری کند.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=7149

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.