موسی فرزانیان، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشتافزار و لوازم مهندسی تهران در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران وضعیت کسب و کار این صنف را در آستانه باز گشایی مدارس اینگونه توصیف کرد: با توجه به اینکه در شهریور ماه به سر می بریم و الان فصل کار و اوج فروش صنف ماست ولی وضعیت بازار خلاف ان را ثابت می کند.
وی تصریح کرد: رکود شدیدی که در کل بازار وجود دارد این صنف را هم مانند تمام اصناف درگیر کرده و در شهریور ماه اصلا فروش خوبی نداریم. فروش امسال نسبت به سال های قبل حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است.
فرزانیان افزود: همچنین به دلیل اینکه قدرت خرید خانوارها کاهش یافته، بودجه تخصیص یافته برای تهیه نوشتافزار دانش آموزان بسیار محدود شده و مشتریان تا حد ممکن کمتر خرید می کنند. در واقع مردم نوشت افزار مورد نیاز فرزندانشان را طی چند ماه خریداری می کنند تا فشار کمتری را متحمل شوند.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشتافزار و لوازم مهندسی تهران تاکید کرد: در کل چیزی که تا امروز در بازار دیدیم خرید حداقلی لوازم تحریر بوده و امید داریم که در هفته آخر شهریور و هفته اول مهر ماه بازار بهتری را تجربه کنیم.
افزایشی در قیمت ها نداریم
فرزانیان در مورد قیمت نوشتافزار گفت: خوشبختانه در مرداد و شهریور اصلا افزایش قیمتی در کالاهای نوشت افزار نداشتیم و قیمت ها همانی است که در ابتدای سال قیمت گذاری شده بود، حتی بعضی کالاها به دلیل افزایش تولید یا واردات بیشتر ارزان تر هم شده است.
او با بیان اینکه هنوز ممنوعیت واردات نوشت ا فزار را داریم گفت: فقط می توان بعضی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید را وارد کرد. ولی وضعیت تولید بهتر شده است. فقط امیدواریم تا آخر شهریور کالاهای تولید شده بیشتری برای عرضه به دست ما برسد که با کمبود لوازم تحریر مواجه نشویم.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران به برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم اشاره کرد و گفت: امسال قرار است دو نمایشگاه عرضه مستقیم برگزار شود. البته هنوز تاریخ دقیق آنها مشخص نیست. احتمالا یک نمایشگاه در دهه آخر شهریور در مصلی تهران و دیگری اواسط شهریور در بوستان گفت وگو برگزار می شود.
از نظر اتحادیه برپایی نمایشگاه ها صحیح نیست
وی در خصوص نحوه برگزاری و تاریخ برگزاری نمایشگاه ها بیان کرد: تاریخ برگزاری نمایشگاه ها هنوز قطعی نشده است. از نظر اتحادیه برپایی این نمایشگاه ها صحیح نیست. چون هم به مغازه های نوشت افزار آسیب می رساند، هم اینکه به دلیل بالا بودن هزینه غرفه و دیگر هزینه های جانبی این نمایشگاه ها اصلا توجیه اقتصادی ندارد.
فرزانیان افزود: اگر دولت به منظور حمایت از تولیدکنندگان و اصناف این مکان ها را به صورت رایگان در اختیار فروشندگان می گذاشت، هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف کننده مقرون به صرفه بود. ولی با این نرخ بالای غرفه ها، اصلا صرفه اقتصادی ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی درباره مشکلات صنف متبوع خود گفت: خوشبختانه به غیر از مشکل مالیات ها و حواشی آن اگر تغییر قیمتی در بازار و نرخ ارز روی ندهد و بازار دوباره دچار نوسان قیمتی نشود مشکل خاصی ما در صنف و اتحادیه نداریم.
ضرورت دریافت آموزش های لازم برای کسبه جهت آشنایی با قوانین جدید مالیاتی
فرزانیان همچینن در خصوص مالیات اظهار کرد: امسال مالیات ها بر اساس کارکرد حساب پایانه های فروش و دستگاه کارت خوان محاسبه گردید و این موضوع مشکلات عدیده ای را برای اصناف به وجود آورد. ناآگاهی و عدم اطلاع کسبه بازار به این روش اخذ مالیات باعث شده بود که بعضی از کسبه حساب های غیر تجاری خود را با حساب تجاری خود ادغام کنند و خرید و فروش های غیر شغلی خود انجام دهند و این باعث بالا رفتن میزان مالیات آنها شده بود.
وی تصریح کرد: برای رفع این مشکلات کسبه باید آموزش های لازم را دریافت کنند به همین منظور اتاق اصناف به کمک سازمان مالیات در نظر دارد کلاس های آموزشی در سطح اتحادیه ها برگزارکند تا کسبه با قوانین جدید مالیاتی و درگاه ملی و درگاه مودیان که از دی ماه راه اندازی می شود آشنایی پیدا کنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشتافزار و لوازم مهندسی تهران در خاتمه با توصیه ای به مردم گفت: از مردم خواست با توجه به اینکه ممکن است در روزهای آخر شهریور خرید نوشت افزار زیاد شود. برای جلوگیری از شلوغی احتمالی و اینکه بتوانند با فراغ بال کالاهای مورد نیاز خود را انتخاب و خرید کنند. تا حد ممکن زودتر اقدام به خرید نمایند و این امر را برای روزهای آخر نگذارند.