کسب و کار بازار خیاطان زنانه و مردانه تهران با بازگشایی مدارس، رونقی نداشته و به گفته رئیس اتحادیه این صنف، اگر هم بازار خیاطان زنانه و مردانه ی تهران بخواهد تکانی بخورد از این به بعد و با نزدیک شدن به فصل پاییز و زمستان اتفاق خواهد افتاد و به نظر می رسد که شش ماه دوم سال، بازار از رونقی نسبی برخوردار شود.
اکبر صدقی، رئیس اتحادیه صنف خیاطان زنانه و مردانه تهران در توضیح علل عدم تاثیرگذاری بازگشایی مدارس بر رونق واحدهای صنفی خود، به پیمانکارانی اشاره می کند که به شکل مافیا بوده و نزدیک به یک دهه در این زمینه فعالیت می کنند. او توضیح می دهد که «با راه اندازی کد شناسایی یکتا، اوضاع کمی بهبود یافته منتها مدیرانی هستند که با پیمانکاران قراردادهایی خارج از عرف بسته و با ایجاد فضایی مافیایی کار را در دستان خود گرفته و به انحصار خود درمی آورند هرچند ما در این دو سال تا حدی جلوی این قسم فعالیت های انحصاری را گرفته ایم.»
با این حال به گفته صدقی، نفوذ، گسترش و دربرگیری مدارسِ بیشتر توسط این پیمانکاران، وضعیت ساماندهی به کار را کمی دشوار کرده. او می افزاید: در دو سال گذشته، اتحادیه خیاطان طی پیگیری هایی که داشته و تفاهم نامه هایی که از مسیر اتاق اصناف تهران با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضاء کرده، همانطور که گفته شد، کار نظارت بر قیمت و کیفیت را انجام می دهد؛ هر پیمانکار هم که جوازش شناسه یکتا دارد، تفاوتی ندارد اتحادیه پوشاک باشد، اتحادیه پیراهن دوز و… ما کار نظارت خود را انجام می دهیم و شرط این را نداریم که حتما باید از ما مجوز بگیرند.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان زنانه و مردانه تهران در مورد قیمت ها هم توضیح می دهد که پوشاک نسبت به سایر اقلام، کالا و خدمات ارزان تر است؛ مواد اولیه موجود و قیمت ها هم نسبت به اجناس دیگر پایین است و باید گفت که در این میان تولیدکننده ضرر می کنند.
صدقی توضیح می دهد که در حال حاضر، واحدها یکی یکی از این صنف خارج می شوند و ضرورت دارد که در این زمینه حمایت های مسئولانه ای از واحدهای صنفی صورت بگیرد.
او دو مورد از مشکلاتی را این صنف درگیر آن است، برمی شمارد؛ نخست در خصوص بیمه ها با این توضیح که در حال حاضر، دولت برای بیمه پنج نفر، سوبسید می دهد به این معنا که نرخ آن برای پنج نفر، ۱۰ درصد است و از نفر ششم به بعد، می شود ۳۰ درصد و همین اتفاق باعث می شود اضافه وجه بیمه نفر ششم روی قیمت اجناس کشیده شود و طبعا جنس هم گران شده و این بر خرید مردم هم تاثیر می گذارد. به گفته او اگر شرایطی پیش بیاید که کارفرما بتواند به جای پنج نفر، ۱۰ نفر را با شرایط ۱۰ درصد، بیمه کند، ایجاد شغل کرده و به رونق بازار هم کمک می کند و در نهایت کالایش هم گران نمی شود و بازار رونق پیدا می کند.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان زنانه و مردانه تهران به یک مورد دیگر هم اشاره می کند که شامل وام های زودبازده است؛ او توضیح می دهد: برای نمونه من اگر بخواهم وام بگیرم به من می گویند که پولی را سپرده بگذارم در صورتی که منِ واحد صنفی، آن پول را ندارم.
صدقی معتقد است که باید نقدینگی به کارگاه های کوچک راه پیدا کند که از طریق آن، ایجاد شغل شده و کار رونق بگیرد.