عبدالله اسفندیار، رئیس اتحادیه صنف لوازم خرازی فروشان و وابسته تهران با اشاره به تنوع کالاها، مشکلات ارزی را سنگی بزرگ پیش پای واحدهای صنفی خود دانسته و با ذکر دو نمونه به معضل بزرگی که این روزها قاچاقچی ها به وجودآورده اند، نقبی می زند.
اسفندیار از شال و روسری به عنوان کالای محوری که باید مجاز به واردات باشد نام می برد و می افزاید: علی رغم اینکه تولیدات داخلی برای این کالا پاسخگو نیست، مسئولان، ورود آن را ممنوع کرده و این باعث تقویت قاچاق و کار قاچاقچی شده.
کالای بعدی که رئیس اتحادیه صنف لوازم خرازی فروشان و وابسته تهران زیورآلات مصنوعی به ان اشاره می کند، زیورآلات یا اصطلاحا همان بدلیجاتی هستند که به هیچ وجه در داخل تولید نمی شوند؛ کالاهایی صد درصد وارداتی اما ورود ممنوع که از راه قاچاق و توسط قاچاقچی وارد می شوند.
این ها معضلاتی هستند که اسفندیار در ارتباط با واحدهای صنفی خود به آن اشاره می کند. او می گوید: مکاتبات طولانی با وزارت صمت و مراکز و مراجع ذی ربط، هیچگونه گشایش و رفاهی برای اعضای اتحادیه ایجاد نکرده.
او همچنین به چالش هایی که مالیات برای واحدهای صنفی ایجاد کرده، اشاره می کند که با توجه به رکود اقتصادی، پرونده های قطوری را در کمیسیون های دارایی برای آن ها تشکیل داده است.
اسفندیار، تصریح می کند که این صنف به لحاظ مالی ضعیف شده و هیچگونه نگاه ویژه ای به مشکلات ما نمی شود.
به گفته او اگر ممنوعیت ورود برخی کالاها مثل شال و روسری و زیورآلات رفع شوند، مشکلات تعدیل خواهند شد و قطعا رونق کاری بیشتری برای واحدهای صنفی خرازی فروشان، ایجاد خواهد شد.
رئیس اتحادیه صنف لوازم خرازی فروشان و وابسته تهران، تاکید می کند که «ورود کالاهای قاچاق هم ضرر و زیان اقتصادی و هم ضرر و زیان بهداشتی دارد و از لحاظ اقتصادی هم برای کمرگات آورده ای نخواهند داشت.»
از این سو واحدهای صنفی دچار مشکل می شوند؛ اسفندیار به این نکته اشاره می کند که برای فروش این کالا باید از قاچاقچی خرید کنند و در عین حال با برخورد تعزیرات حکومتی و ستاد مبارزه با قاچاق و جرایم آن ها خود را آماده کنند.