نرخ تعیین شده برای این واحدهای صنفی با تورم هماهنگی ندارد؛ با تورم ۴۰ درصدی، نرخ آن ها ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده. محمدسعید عنصری، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکیِ تهران که با این جمله، صحبت پیرامون مسائلی که واحدهای صنفی اش را درگیر کرده، آغاز کرده و می افزاید که این قسم مسائل زمینه های تخلف را فراهم می کند و بی جوازها هم که اصلا تابع قوانین و نرخ های تعیین شده نیستند.
به گفته عنصری، این روزها فعالیت های مجازی در انواع و اقسام سایت ها و اپلیکیشین ها که بدون مجوز و با معرفی شماره های تماس متعدد بدون داشتن جا و مکان ثابت و مشخص به شکلی کاملا آزادنه مشغول فعالیت هستند، کار واحدهای صنفی سابقه دار و دارای مجوز را مختل و آن ها را با چالش جدی مواجه کرده که به آن خواهیم پرداخت.
نرخِ ما باید با تورم همخوانی داشته باشد
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکیِ تهران در خصوص نرخ تعیین شده برای کالا و خدمات صنفش، با بیان اینکه این نرخ ها باید با تورم همخوانی داشته باشد، توضیح می دهد که در عرض دو سال، دلار سه برابر شده؛ هر چیزی ما می خواهیم بخریم بر مبنای دلار حساب می شود؛ خب پس تورم را هم بر مبنای دلار پیش ببرید که لااقل در این زمینه عدالت برقرار شود.
او تاکید می کند: ما همه زیر این پرچم و برای این کشور فعالیت کرده و حالا که در جبهه اقتصادی مشغول فعالیت هستیم، زمانی که هزینه ها و با قیمت ها همخوانی ندارد، فعالیتمان به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.
زمانی که شما وقتی قطعه ای را با قیمت یک میلیون تومان تعویض می کنید ، اجرت شما نمی تواند ۱۰۰ هزار تومان باقی بماند! عنصری با بیان این مطلب اظهار تاسف می کند که در صنف او هیچ چیز سر جای خودش نیست.
او پیشنهاد می کند تعیین نرخ در اختیار خود اتحادیه قرار بگیرد با این توضیح که «رسته های ما گسترده هستند و هر کدام برند و مدل های متفاوت هستند، قطعات اضافه شده باید کارشناسی و بعد وارد نرخ نامه شود؛ همیشه در اعلام نرخ نامه مشکل داشته ایم و تقاضا داریم از اولویت دو خارج و در در اولویت سه قرار گیرد که ما خودمان بتوانیم نسبت به نرخ گذاری خود تصمیم بگیریم.»
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکیِ تهران در خصوص این فعالیت فریبنده بدون مجوز در فضای مجازی، هم توضیح داده: از آن جایی که اتحادیه دیگر مثل سابق قدرت اجرایی ندارد، شاکیان را به مراجع دیگر ارجاع می دهد و البته هیچکدام از آن ها هم پاسخگو نیست؛ به گفته عنصری، پلیس فتا پاسخگو نبوده و این قسم فعالیت ها را مربوط به حوزه خود نمی داند؛ دفاتر قضایی از شما آدرس و ثنا می خواهند و تعزیرات هم می گوید فاکتور ندارید.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکیِ تهران، تصریح می کند که «روزانه ده ها شکایت به این اتحادیه ارجاع داده می شود که عمده آن ها مربوط به همین بدون مجوزهاست. از سوی دیگر واحدهای صنفی که هیچ جای دیگری برای رساندن صدای شکایت خود به گوش مسئولان را ندارند، به اتحادیه معترض شده و این میان اتحادیه با همه پیگیری هایی که انجام شده، کاری از دستش بر نمی آید!»
نکته جالب اینکه بنا به اظهارات عنصری: اعضای این اتحادیه چیزی حدود ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ واحد صنفی هستند و در مقابل آن بدون جوازدارهای مجازی به حدود ۱۸ هزار در فضای مجازی می رسند که نمی شود پیدایشان هم کرد؛ مجهول المکان و مجهول الهویه هستند.