- با توجه به اینکه صنف شما در هر شرایطی و در هر برههی زمانی به فعالیت خود ادامه داده، شرایط سیاسی، اجتماعی و متعاقبا اقتصادی جامعه(جنگ تحمیلی ۱۲ روزه)، چه تاثیری بر بازار تخصصیِ شما گذاشت؟
همانطور که اشاره کردید، با توجه به جایگاه خطیر صنف ابزارفروشان در تأمین ابزار بهعنوان «الفبای تولید و سازندگی»، توقف فعالیت در این صنف، بیمعناست؛ هرچند، صنف ما نیز همچون سایر بخشهای اقتصادی، فراز و فرودهایی متأثر از شرایط عمومی کشور داشته است.
در جریان جنگ تحمیلی دوازدهروزه اخیر نیز همکاران ما بدون وقفه، به تأمین نیازهای بخشهای مختلف صنعتی کشور مشغول بودند. البته کاهش فعالیت کارخانجات و صنایع -که ناشی از عواملی همچون جنگ و ناترازی حاملهای انرژی است- تأثیر مستقیمی بر حجم فعالیت صنف ابزار گذاشته و متأسفانه منجر به افت شدید گردش مالی شده است. این واقعیت را میتوان از مشکلات فراگیر در تأمین سرمایه در گردش، افزایش چکهای برگشتی و ناترازی نقدینگی کسبه مشاهده کرد.
- اتفاقی که در شرایط حساس باید توسط مسئولین در صنف شما رقم بخورد، شامل چه دستورالعملهایی ست؟
به دلیل گستردگی این مسئله در کل فضای کسبوکار، پیشنهاداتی به مسئولین ارائه شده و امیدواریم موضوع «تأمین مالی کسبوکارها» با جدیت پیگیری و مصوب شود. از سوی دیگر، امهال تعهدات کسبه از سوی سازمانهایی مانند تأمین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی نیز میتواند بهعنوان فرصتی برای حفظ و تداوم فعالیت صنوف تلقی شده و در اولویت اجرایی قرار گیرد.
- آیا در بازهی زمانی چند ماه گذشته و در نتیجه اعتراضات شما در حوزهی ایجاد شرایط تسهیل فعالیت برای صنفتان، تعدیلی در مسیر فعالیتهای صنفی، رخ داده است؟ برای نمونه بحث ضرایب مالیاتی و غیره؟
در زمینه تعامل با نهادهای متولی میتوان به پیگیری موضوع محدودیتهای اعمالشده در برخی ردیفهای تعرفه گمرکی مربوط به ماشینآلات صنعتی اشاره کرد که خوشبختانه با همکاری وزارت صمت در حال بررسی و حلوفصل است.
در خصوص ضرایب مالیاتی نیز جلساتی با سازمان امور مالیاتی برگزار شده و امیدواریم با دستیابی به نتایج مطلوب، اطلاعرسانیهای لازم برای این خبر خوب در اسرع وقت انجام شود.
- در نهایت به عنوان رئیس کمیسیون اجتماعی اتاق اصناف تهران و کسی که در دورههای گذشته مسئولیت برگزاری فوتسال اصناف را بر عهده داشته، برای ایجاد روحیه نشاط و پویایی در اصناف، فعالیت در حوزه ها فرهنگی و نیز برگزاری مسابقات ورزشی را ادامه خواهید داد؟ و اگر این امکان فراهم است، به چه شکل و با چه محتوا و هدفی؟
در حوزه فرهنگی و اجتماعی، اعتقاد قلبی اعضای کمیسیون فرهنگی این است که اصناف، ریشه در فرهنگ اجتماعی ایران دارند و اخلاق عمومی جامعه، بهشدت متأثر از نحوه تعامل و رفتار کسبه است؛ بهگونهای که تعبیر «کاسب، حبیب خداست» خلاصهای از این باور عمیق فرهنگی است.
همدلی مردم در دوران جنگ دوازدهروزه، از همان لحظهای آغاز شد که کسبه حتی برای لحظهای در تأمین مایحتاج مردم تعلل نکردند؛ هیچ شهری تعطیل نشد، زیرا چراغ مغازهها روشن بود.
در بحث ورزش هم باید گفت که زبانی جهانی و بیکلام است که میتواند نقش مهمی در تقویت همدلی و انسجام اجتماعی ایفا کند. تجربه موفق برگزاری مسابقات فوتسال جام فجر اصناف که از سال ۱۴۰۲ آغاز و در روزهای اخیر به پایان رسید، نمونهای روشن از ارزش همدلی، اتحاد و رقابت سالم بود.
انشاءالله امسال نیز، برگزاری مسابقات فوتسال و در ادامه، تنیس روی میز، در دستور کار کمیسیون فرهنگی قرار دارد و بهزودی اطلاعرسانی لازم انجام خواهد.