حدود سه سال است که اتباع بیگانه که مراد از آنها همان افغانهای مهاجر اعم از قانونی و غیرقانونی هستند، در شمار بسیار بالایی به ایران آمده و خصوصا در پایتخت با دستگذاشتن روی همه حرفهها و مشاغل، نهتنها بحث امنیت در آن مشاغل را با چالش و ابهام مواجه کردهاند – بهاین لحاظ که اکثر این افراد فاقد هویت و شناسنامه تعریفشده هستند- که بهگفته کارشناسان، منجر به ایجاد کساد در بازارهمه واحدهای قدیمی صنفی مربوطه و بیکاری ایرانیهایی شدهاند که همه عوارض و مالیات و سایر هزینههای سرسامآور را در مشاغل خود پرداخت میکنند.
عارف مرادی، رئیس اتحادیه صنف حمل و نقل کالای شهری ضمن اشاره بهحضور اتباع بیگانه در همه صنوف، توضیح میدهد که حضور این افراد به این شدت و با این شکل در صنوف، به هیچوجه پذیرفته و جایز نیست.
مرادی ضمن تاکید بر این نکته که صنف حمل و نقل کالای شهری، صنف امانتداری و ناموسداری است، بر حساسیت این شغل تاکید ویژه داشته و میگوید: این اتباع هیچ اسم و رسم و جا و مکان مشخصی ندارند و از آنجا که بحث باربری و حمل و نقل کالا با خصوصیترین بخشهای زندگی شهروندان در ارتباط است، بحث امنیتی هم بالا میگیرد لذا باید مسئولان در این زمینه و در اصلاح شرایط پیشآمده، بازنگری و دقت و اهتمام ویژه داشته باشند.
رئیس اتحادیه صنف حمل و نقل کالای شهری با اشاره به ورود باربران به محل زندگی افراد و در دسترسبودن تمامی وسایل و داراییشان، بر اهمیت نظارت بر باربریهایی که این روزها در انحصار اتباع افغان قرارگرفته است تاکید میکند.
او ضمن اشاره به این موضوع که این اتباع علاوه بر اینکه از تیغ نظارت گریخته و از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض و هزینههایی که واحدهای صنفی پرداخت میکنند معافند، تصریح میکند که اینها از تمامی باربریهای رسمی و مجوزدار هم بیشتر درآمد دارند!
بهگفته مرادی: درحال حاضر این اتباع، اپلیکیشنهایی مثل دیوار و نظایر آن در اینترنت را به فعالیت خود اختصاص دادهاند و در جستجوی اینترنتی هم در دسترسترین باربریها هستند!