رئیس اتحادیه صنف مهمانپذیران به بحث مالیات اشاره کرده و به پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران، میگوید که این شیوه اتخاذ مالیات، بسیار ناعادلانه، غیر استاندارد، غیر واقعی و مصداق بارز بیوجدانی است. او به ذکر نمونهای پرداخته و میگوید که دارایی حتی مالیات را بر وامهایی که افراد گرفته و به حسابشان ریخته میشود، اعمال میکند یا اینکه پیش میآید که فردی به دلیل احتیاج مالی، دارائی خود را فروخته؛ اینکه بر قسمتی از پول آن فروش، مالیات هم اعمال شود، ضدونقیضی دردآور است.
شاهرخ محمدزاده، میپرسد که مگر یک نفر کاسب در صنف مهمانپذیرها که تعداد معدودی اتاق را اجاره میدهد چقدر درآمد دارد که تا این حد هم باید مالیات پرداخت کند؟ او البته پرداخت مالیات را لازم و قانونی میداند اما پرداختن به این شکل را نه حق صنف خود و نه هیچ اتحادیه صنف دیگری تشخیص میدهد.
ادامه روند رکود بر اتحادیه صنف مهمانپذیر/ تهران هیچ معجزهای نشده
اما تعطیلات نوروزی تا چه حد میتواند بر بازار مهمانپذیرها اثرگذار باشند؟ آیا مسافرتها در رونق این صنف اثری هرچند کوچک دارد؟ محمدزاده، میگوید که در تهران هیچ معجزهای نشده؛ آنها که قصد مسافرت دارند به شمال میوند و یا قشم و کیش و اگر این گرانی و اوضاع اقتصادی اجازه دهد افرادی هم ترکیه، دبی، ارمنستان و کشورهای دیگری نظیر اینها را انتخاب میکنند.
رئیس اتحادیه صنف مهمانپذیران با توجه به شرایط موجود، هیچگونه تغییری در شمار مشتریان صنف مهمانپذیر را پیشبینی نمیکند و میگوید مگر معجرهای رخ دهد که این بازار تکانی بخورد!
هرچند تجربه نشان میدهد که نباید منتظر معجزه ماند؛ محمدی با بیان این جمله به این نکته هم اشاره میکند که عدهای از واحدهای صنفی اعلام کردهاند به این دلیل که چون این روال برایشان صرفه اقتصادی ندارد، قصد دارند واحد خود را در ایام نوروز تعطیل کنند.
مسافرانی هم که به تهران میآیند بعید است که به مهمانپذیرها مراجعه کنند. رئیس اتحادیه صنف مهمانپذیران، اظهار امیدواری میکند که شرایط و زمینههای سفر گردشگران خارجی به ایران مهیا شده بلکه با خود به ایران دلار آورده و اوضاع تکانی بخورد!