رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در جلسهای که روز دوشنبه (۵خردادماه) در اتاق اصناف تهران و با حضور فعالان حوزه واردات، توزیع و گارانتی در راستای چالشهای تاخیر در تخصیص ارز برگزار شد بیان کرد: موضوع اصلی و دغدغه افراد حاضر در این جلسه از یک طرف تجارت شخصی خودشان و از طرف دیگر دغدغههایشان برای مملکت است. اگر میخواهیم به خودکفایی برسیم تا زیرساخت آی تی مملکت درست نشود اتفاقی رخ نمیدهد.
فرجی ادامه داد: تولید سادهترین تجهیزات در زمینه آیتی منوط به این است که مواد اولیهای کاملا ساخته شده از کشورهای دیگر وارد کنیم. از حق نگذریم ممکن است تولیدکنندههایی هم داشته باشیم؛ اما همه شرکتهای بزرگ همه هسته مرکزی مانیتور خود را از کشورهای دیگر وارد میکنند. نه فقط ایران، بلکه سی پی یو یا رم و تجهیزاتی مانند اینها را چهار کشور در دنیا تولید میکنند.
به گفته او اینکه در کشور احساس کمبودی در زمینه رایانه نمیکنیم به این علت است که نیاز بازار به صورت قاچاق تامین میشود.
لپ تاپ را با تریلی قاچاق میکنند
نایب رئیس اتاق اصناف تهران اظهار کرد: به نظر من این میزان رایانه موجود قاچاقی را شوتی هم تامین نمیکند؛ چراکه حجم بار آنقدر زیاد است که با تریلی وارد کرده ولی خارج از سیکل قانونی به کشور داخل میشود و از گمرکات عبور نمیکند. این در حالی است که نه تنها به موقع ارز بازرگانان پرداخت نشده بلکه حتی مبلغ خواب پول آنها را هم در نظر نمیگیرد.
وی افزود: مشکل دیگر این اعضا ممنوعیت جدید واردکنندگان برای اصلاح سفارش است. واردکنندگان میگویند آنها نمیتوانند بعد از گذشت ماهها از ثبت درخواست برای دریافت ارز، سفارش خود را در گمرک تغییر دهند. آن هم در حالی که شرکت صادرکننده خارجی ممکن است بعد از شش ماه دیگر امکان تامین سفارش این افراد را نداشته باشد.
روز دوشنبه اعضای صنف فناوران رایانهای تهران در نشستی تخصصی که در اتاق اصناف تهران و با حضور فعالان حوزه واردات، توزیع و گارانتی برگزار شد ضمن بیان مشکلات خود در راستای تاخیر در تخصیص ارز به تشکیل «هسته مرکزی صنف برای تنظیم سازوکار تعامل مؤثر با مدیران دستگاههای ذیربط» اشاره کردند.