به این ترتیب مخاطب و مشتری گوشت گوسفندی دیرزمانیست که گوشت، این قوت غالب را از سبد خانوار و سفره خود حذف کرده و این قسم پایین آمدن ها هم تاثیری بر تشویق او به خرید نداشته اما واحدهای صنفی در این شرایط چگونه فعالیت کرده و به کسب کار خود ادامه می دهند؟
رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندیِ تهران، می گوید پایین آمدن فروش به علت گرانی، خود به معضلی برای صنفی بدل می شود که خرجش بیشتر از دخلش است.
علی اصغر ملکی، در شرح مشکلاتی که برای واحدهای صنفی وجود دارد، به بحث مالیات و از آن سشو، هزینه برق اشاره کرده و می گوید: همین رفتن و آمدن برق، خود به معضلی برای واحدهای صنفی ما بدل شده از اشکالی که در یخچال ها پیش می آید تا موتورهایی که می سوزد و واقعا همه مستاصل مانده اند که با این شرایطی که ایجاد شده چه کنند.
اما نکته مهم دیگری که در این شرایط سخت، رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندیِ تهران، متذکر می شود این است که گوشت هایی هم که دولت وارد کرده و به بازار تزریق می کند، همه در فروشگاه های زنجیره ای توزیع می شوند و آن را در اختیار کسبه نمی گذارند که حداقل از این مسیر چیزی عایدشان شود.
این موضوعیست که واحدهای صنفی به اتحادیه منتقل کرده و معتقدند این گوشتی که حق قصاب است چرا تنها در فروشگاه های زنجیره ای توزیع شده و به قصاب ها داده نمی شود؟ به گفته ملکی، قصاب های تهران تنها کالایشان گوشت است در حالی که فروشگاه ها پر از اجناس مختلف بوده و گوشت را هم به آن ها می دهند.
رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندیِ تهران، در خصوص واردات توضیح می دهد که «در حال حاضر، مسئولان گوشت را به صورت قطره چکانی وارد کشور می کنند که این هم اگر نباشد چالش بازار بیش از این می شود.» او می افزاید: اگر شهریور را پشت سر گذاشته و وارد مهر ماه شویم، هوا خنک تر شده و مصرف گوشت بالا می رود و این است که اگر مسئولان، شرایطی ایجاد کنند که مقداری از همین گوشت های وارداتی را در اختیار مغازه ها قرار دهند، حداقل سودی عایدشان شده تا بتوانند چراغشان را روشن نگه دارند. به گفته ملکی: الان چراغ کسبه یکی یکی خاموش می شود و برخی پشت می کنند به این کار.
از گوشت های وارداتی به میزان کشتار در کشور می رسیم؛ بنا به اظهارات رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندیِ تهران، کشتار هست اما گران است؛ گوسفند زنده را کمتر از کیلویی ۳۲۰ هزار تومان به شما نمی دهند و تازه سر او را ببرند بیش از دو برابر می شود؛ از آن طرف دامدار شرایط نگهداری دام ها را ندارد، سال های گذشته بره ها را هشت، ۹ کیلویی به خاطر نبودن علوفه کشتار می کردند.
ملکی، تامید می کند که «دولت باید علوفه را تامین کند تا دامدار دغدغه نگه داشتن گوسفند را نداشته باشد؛ در شش ماهه اول دام در صحرا هست اما در شش ماهه دوم باید در آغل خوراک بخورد و این است که دامدار زمانی که این هزینه ها را می پردازد مجبور می شود آن را روی قیمت اعمال کند.»
او در خصوص قیمت گوشت گوسفندی با توجه به سیاست هایی که به ویژه دولت جدید در خصوص معیشت مردم، اتخاذ کرده، اظهار امیدواری می کند مسئولان جدید بتوانند این فضا را که در آن گوشت هم مثل نان جزو قوت غالب مردم است مدیریت کنند.
رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندیِ تهران، می گوید: از دهه ها پیش هم از طریق فروش نفت، سوبسید گوشت را می دادند؛ الان هم سوبسید می دهند اما پاسخگوی این همه مسائل نیست؛ نا زمان انقلاب ۳۴ میلیون نفر بودیم الان حدود ۹۰ میلیون نفر هستیم و باید برنامه ریزی ها بر مبنای این تعداد سرانه باشد نه بر مبنای آن ۳۴ میلیون.
ملکی به کوچ کشاورزان و دامپروران به دلیل شرایط دشوار معیشتی به شهرها هم اشاره کرده و می گوید باید سرمایه گذاری های کلان صورت بگیرد و مسئولان دامپروری و کشاورزی را گسترش دهند که ما در این زمینه به نوعی خودکفایی دست پیدا کنیم.