• امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل اخبار 1425اخبار امروز : 2

اطلاعیه ها

با ۱۰ متر جا چندین جواز می گیرند تا در انتخابات شرکت کنند/ ما منافع صنف را بر خود ارحج می دانیم اصناف عامل آلودگی تهران نیستند/ توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها، آلودگی را کاهش نمی‌دهد/ با تکرار خاموشی، فعالیت اصناف با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد همکاری سازمان امور مالیاتی با اتحادیه عطار و سقط فروشان جایِ قهوه در قهوه خانه است/ کافه عربی یکی از واحدهایِ صنفی ماست اتفاقات بزرگ در اقتصادِ اصناف کشور با کمک بانوان/ اتحادیه خرازی اولین «کانون بانوان صاحب جوازِ کسب» را افتتاح کرد مالکان، پیچِ سرقفلی را فشرده و صاحبان کسب و کار را به ستوه آورده اند/ شهرداری محل کسب این افراد را با بلوک سیمانی مسدود کرده گوشت را گران کردید مردم به سمت سوسیس و کالباس رفتند/ حالا شهروندان از خرید فرآورده های گوشتی هم محروم شده اند/ با وجود کیفیت، صادراتمان به افغانستان و عراق محدود شده! توزیع روزانه گوجه‎فرنگی به ۴۵۰ هزار تن رسید/ کاهش قیمت گوجه‎فرنگی در بازار ادامه دارد تامین قطعات خودرو برای بخش خصوصی کار آسان‌تری است/ تولیدکننده نماها چالش بزرگ بازار قعطات بازار کالاهای اساسی ایران تاثیری از بازگشت ترامپ نمی‌گیرد/ برای اقتصاد ایران دموکرات‌ها تهدید جدی‌تری هستند همکاری سازمان امور مالیاتی با اتحادیه عطار و سقط فروشان تسهیل دسترسی به لاستیک برای متقاضیان/ لزوم اتخاذ تدابیر ویژه از سوی دولت برای مقابله با واردات غیرقانونی لاستیک

8
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران:

نان ۳ هزار تومانی هیچ توجیه اقتصادی برای نانوا ندارد/ نانوایی ها ناچار به تعطیلی هستند!

  • کد خبر : 1593
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۸
نان ۳ هزار تومانی هیچ توجیه اقتصادی برای نانوا ندارد/ نانوایی ها ناچار به تعطیلی هستند!
محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران گفت: قیمت مصوب نان مربوط به سال ۱۴۰۰ است و تا پایان سال ۱۴۰۰ ارزش خود را داشت. نان ۳ هزار تومانی هیچ توجیه اقتصادی برای نانوا ندارد.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران گفت: قیمت مصوب نان مربوط به سال ۱۴۰۰ است و تا پایان سال ۱۴۰۰ ارزش خود را داشت، یعنی این قیمت مصوب فقط برای این سال مناسب بوده است. بارها در رسانه‌ها و صدا و سیما تکرار کرده‌ایم که از سال ۱۴۰۰ به بعد هزینه‌های تولید بالغ بر ۲۰۰ برابر بیشتر شده است. در این شرایط یا باید یک نرخ جدید اعلام کرد و یا یک کمک هزینه‌ای وجود داشته باشد در حدی که لااقل نانوا بتواند هزینه‌های خود را پوشش دهد.

وی افزود: اگر این اتفاق نیفتد و هزینه‌های نانوا به هیچ طریقی پوشش داده نشود، نانوا ناچار می‌شود از طرق دیگری کسب خود را زنده نگه دارد. روش‌هایی نظیر کم فروشی و گران فروشی که گزینه اول منجر به کاهش کیفیت نان در نانواها شده و گزینه دوم موجب نارضایتی مصرف کننده می‌شود. در شرایط حال حاضر اما نانواها با هر دو گزینه مواجه هستند به این دلیل که در صورت‌عدم انجام این کار مجبور به تعطیلی واحد صنفی می‌شوند. بر مبنای این موضوع هم تعزیرات بر اساس سال ۱۴۰۰ واحدهای صنفی نانوایی‌ها را جریمه می‌کند و این اتفاق با توجه به تغییرات قیمتی که در زمینه هزینه‌ها رخ داده است، منطقی نیست.

آنالیز هزینه‌های یک واحد نانوایی

رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران خاطرنشان کرد: یک نانوا اگر قرار باشد ۱۰۰۰ عدد نان سنگک به فروش برساند با محاسبه قیمت مصوب نان ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان در مجموع ۳ میلیون تومان می‌شود. از این ۳ میلیون تومان فقط روزی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آن صرف دستمزد کارگر نانوایی می‌شود. با این وضعیت سودی برای نانوا باقی می‌ماند؟ موضوع دیگری که مطرح است، حمایت ۴۰درصدی دولت از نانوایی‌ها به عنوان کمک هزینه است، این میزان گفته شده در نوع ۲ نانوایی‌ها ۲۷ درصد می‌شود، این ۲۷ درصد در ۱۰۰۰ نان بخواهیم حساب کنیم یک مبلغ ناچیزی می‌شود که اصلا قادر به پوشش دهی هزینه‌ها نیست.

سلیمانی تاکید کرد: اگر قرار است نان گران نشود باید ریشه دار مسئله پوشش دهی هزینه‌های نانوایی‌ها بررسی شود. حرکتی که در حال حاضر در حال انجام آن هستند این است که بازرسینی به نانوایی‌ها می‌فرستند و با گزارش گران فروشی یا کم فروشی واحدها را پلمب می‌کنند. البته بنده به شخصه نانوایانی که غیرمتعارف نان می‌پزند را قبول ندارم و باید با این افراد برخورد شود.

یارانه نان کفاف هزینه‌های نانوا را نمی‌دهد

وی در ادامه گفت: با توجه به محاسبه‌ای که برایتان توضیح دادم، با فرض اعمال هزینه‌ها مبلغی که برای نانوا باقی می‌ماند حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است و نانوا با این مبلغ نه می‌تواند پول آراد نانوایی را بدهد، نه قادر است هزینه اجاره ملک را بپردازد و نه هزینه‌های ماهانه آب، برق و گاز را می‌تواند بپردازد. بنابراین با این شرایط چطور می‌خواهند جلوی تخلف نانوا را بگیرند؟! حدود یک سال و نیم قبل از طرف اتحادیه آنالیزی در مورد هزینه‌ها به کارگروه آرد و نان استانداری ارسال کردیم و باز در سال جاری در تیر ماه با قیمت‌های به روز آنالیز هزینه‌ها ارسال شده است و مجدد در شهریور ماه آنالیز جدید را ارسال کردیم، حتی مورد تایید سازمان حمایت هم قرار گرفت اما نظر وزارت کشور این است که نان نباید گران شود.

اعمال جریمه‌های سنگین برای نانوایی‌ها

رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران اظهار داشت: دردسر بعدی برای نانوایان اعمال جریمه بازرسان با نرخ ۱۴۰۰ است. فرض کنید اگر جریمه ۱ میلیونی نوشته شود بعد از انتقال به تعزیرات این ۱ میلیون حدود ۱۰ میلیون می‌شود و اگر تعزیرات بگوید این تخلف به فرض برای دفعه چهارم است، این جریمه باز با افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مواجه می‌شود و بنابراین ممکن است مبلغ این جریمه به ۱۰۰ میلیون تومان هم برسد. با این شرایط یک نانوا چطور قادر است تمام این هزینه‌ها را بپردازد؟ مشخص است که دوباره مجبور به تخلف خواهد شد و بنابراین اعمال چنین جریمه‌هایی خیلی بازدارنده نیست و احتمال تکرار تخلف بسیار بالا است.

مثلث بین نانوا، دولت و مردم باید با هم همخوانی و متناسب باشد

سلیمانی ادامه داد: ما یک مثلث داریم بین نانوا، دولت و مردم و این مثلث باید با هم همخوانی و متناسب باشد. اگر تناسب بین این سه ضلع به هم بخورد، این سیستم قادر نخواهد بود به خوبی کار کند. ما هرگز نمی‌خواهیم دولت نان را گران کند؛ اما از طرفی برای ثابت نگه داشتن نرخ آن باید هزینه‌های نانوا پوشش داده شود. یک واحد تولیدی که چند کارگر دارد و دستمزد آن‌ها را باید بپردازد باید آنقدر درآمد داشته باشد تا بتواند آن واحد تولیدی را سرپا نگه دارد.

حمایت از تولید باید در اولویت دولت باشد

وی خاطرنشان کرد: مسئولان دولت و همچنین دولتمردان گذشته همگی بر این امر واقف بودند که از تولید و تولیدکننده حمایت کنند. در حال حاضر چند واحد نانوایی به علت اینکه فعالیت برای‌شان صرفه اقتصادی نداشته است، محکوم به تعطیلی شدند و اگر قرار باشد شرایط به همین شیوه چکشی ادامه داشته باشد واحدهای دیگری به این نتیجه می‌رسند.

حفظ کیفیت نان با توجه به فشار هزینه‌ها ممکن نیست

رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران افزود: در مورد نان سنگک، حفظ کیفیت نان با توجه به فشار هزینه‌ها ممکن نیست و بنابراین اگر نان سنگک خوبی می‌خواهیم تا مردم هم راضی باشند و توجیه اقتصادی هم داشته باشد، یا باید به آن نرخ جدید داد و یا باید هزینه‌ها طبق آنالیز داده شده، پوشش داده شود. نان ۳ هزار تومانی با هیچ منطقی جور در نمی‌آید و دولت برای حل مشکلات اخیر باید فکری کند.

سلیمانی در پایان گفت: در هر نانوایی از مغازه دار گرفته تا نانوا، شاطر و کارگری که مشغول فعالیت هستند، حداقل ۵ تا ۶ خانواده را نان‌آور هستند و اگر یک واحد صنفی نانوایی بسته شود، حداقل ۶ نفر بیکار شده و درآمدی نخواهند داشت. یا یک نانوایی که حدود ۴۰ سال است در حوزه نانوایی فعالیت می‌کند اگر بیکار شود، چه شغلی را می‌تواند جایگزین آن کند؟ بنابراین باید برای حل این معضلات فکری اساسی شود.

 

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=1593

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.