صادق فیض آبادی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی و حفاظتی تهران در گفت و گو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران با بیان مطلب فوق بیان کرد: در گذشته با کمک این امضاء بین اعضا و رئیس اتحادیه ارتباطی محکم ایجاد می شد که هم اکنون این حلقه از بین رفته است. از نظر ما این امر هم باگ مدیریتی و هم سامانه درگاه ملی مجوزهاست که باید رفع شود .
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی و حفاظتی تهران خلاهای قانونی در درگاه ملی مجوزها و همچنین نظارت های پسین اتحادیه ها را برشمرد و گفت: تنظیم آیین نامه ای جهت رفع موانع قانونی اتحادیه ها باید در دستور کار اتاق اصناف قرار گیرد تا با کمک اتاق، مشکلات موجود رفع شود.
لزوم رفع سریع باگ ها و خلاهای قانونی؛ حقوقی درگاه ملی مجوزها
وی ضمن اشاره به تغییر پروسه ارایه مجوز کسب و کارها و بروز برخی مشکلات برای اتحادیه ها گفت: ارایه مجوز در درگاه ملی مجوزها به صورت الکترونیکی و جهت تسریع کارها بسیار مطلوب و مورد نظر همه ماست؛ ولی متاسفانه یک سری باگ ها و خلاهای قانونی؛ حقوقی در این سامانه وجود دارد که باید هر چه سریع تر مورد توجه و رفع قرار گیرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی و حفاظتی تهران روش و نحوه اجرای پروسه مجوزها را دچار اشکال غیرقابل اغماض دانست و افزود: عدم استفاده از اتحادیه ها در ارایه مجوزها یکی از باگ های مهم این درگاه است. اتحادیه صنفی بر اساس قانون، نظارت پسین را برعهده دارند ولی با مهجور ماندن آن در زمان صدور مجوز عملا نظارت پسین با اخلال مواجه شده است.
امکان راستی آزمایی و اثبات درستی مدارک وجود ندارد
فیض آبادی یکی از باگ های درگاه ملی مجوز را در نحوه آپلود مدارک مورد نظر عنوان کرد و گفت: متاسفانه هنگام آپلود مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز، امکان راستی آزمایی و اثبات درستی مدارک وجود ندارد. در این رویه مشخص نیست اگر از نظر قانونی مشکلی ایجاد شود این امر متوجه اتحادیه هست یا خیر؟ جایگاه اتحادیه در این مورد کجاست و حتی ارایه کلاس های آموزشی هم شفاف نشده است.
با فتوشاپ و مدارک جعلی هم می توان مجوز گرفت
فیض آبادی تایید اصالت مدارک را مورد بسیار مهمی دانست و تاکید کرد: در حال حاضر برای ارایه مجوز به اعضای این اتحادیه باید سه مدرک اولیه در درگاه آپلود شود؛ ولی هیچ وسیله ای برای اثبات درستی این مدارک وجود ندارد و حتی با کمک فتوشاپ هم می توان مدارک جعلی در سایت گذاشت. لذا این مورد علاوه بر ایجاد مشکلات حقوقی برای اتحادیه، باید هرچه سریع تر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی و حفاظتی تهران یکی دیگر از چالش های موجود در این حوزه را نحوه اجرای نظارت پیشین اتحادیه دانست و گفت: در مورد مغایرت پروانه کسب با فعالیت ها مشخص نشده که آیا اتحادیه اجازه ابطال مجوز را دارد یا خیر. این امر کمک اتاق اصناف و تقریر آیین نامه ای به همین مضمون را می طلبد تا مشخص شود که اتحادیه در این مورد چگونه باید عمل کند و مسئله حقوقی متوجه اتحادیه ها نشود.
وی با تاکید بر خلا قانونی در نظارت پسین اتحادیه ها گفت: ثلث اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی و حفاظتی تهران متشکل از تولیدکنندگان و تعمیرکاران است. متاسفانه در وظایف اتحادیه عنوان نشده که اگر بازرس با واحدی که تولید ندارد مواجه شود چه باید کند. این امر به کمک و همت اتاق اصناف احتیاج دارد و تنظیم آیین نامه ای جهت رفع موانع قانونی اتحادیه ها باید در دستور کار قرار گیرد.