• امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 20 May - 2025
کل اخبار 1860اخبار امروز : 4

اطلاعیه ها

به روز رسانی کسب و کار در اقتصاد جهانی و امری اجتناب ناپذیر به نام دیجیتال مارکتینگ یاد شهدای خدمت در اجلاسِ موثرترین ارکان اقتصادی جامعه/ جایگاه واقعی اصناف از نگاهِ رئیس اتاق تهران/ فرماندهی پایگاه بسیج اتاق اصناف تهران منصوب شد زمینه های همکاری اصناف با ویتنام بررسی شد/ شناسایی ظرفیت های صنوف و برنامه ریزی برای ارتباطات اثربخش قطعیِ سامانه ایرانیان اصناف، هزینه های سرباری برای واحدهای صنفیِ پایتخت تراشید/ عدم تمدیدِ جواز یعنی اجازه بهره برداریِ سوخت نداشته و باید با قیمت آزاد تهیه کنی برخی مالکین هیچ گونه برگه یا سندی مبنی بر پرداخت در اختیار مستاجرین قرار نمی دهند/۹۰ درصد واحدهای خشکبار بازار به صورت مالک و مستاجر سرقفلی اداره می شوند شرط متاهل بودن برای کار؛ شرط کار برای تاهل!/ جلسه ای ۳۷۰ هزار تومان خیلی رقم بالایی ست؟/ موازی کاری بنگاه های دولتی ادامه دارد و طرح اصلاحیِ اتحادیه روی میز است همایشِ«تاثیر دیجیتال مارکتینگ در تحول کسب و کار»/ اسفندیار: همسو با تغییرات روز دنیا و در راستای بهبود فضای کسب و کار و ارتقاء واحدهای صنفی خود گام برمی داریم برنج پاکستانی در کیسه های طارم و هاشمی!/ کالای وارداتیِ صددرصد رانتی با ارز ترجیحی/ فوریتِ تک نرخی شدن کالا، برداشتن محدودیت واردات و رفع انحصار آن فلافلی های فوق لیسانسه و مردمی که وسعشان فقط به غذاهای ضعیف می رسد/ چه کسی مسئول قربانیانِ صدور جوازهای سامانه نوین اصناف است؟ خیزِ بلند صنف خرازی در توسعه کسب و کار با بهره گیری از هوش مصنوعی/ تجهیز اعضاء به ابزارهای نوین تخصیص ارز به شرکت های محدود یعنی غلبه رانت و انحصارگرایی بر رقابت سالم، اشتغال و کارآفرینی شرایط معافیت مشاغل از صدور صورت‌حساب الکترونیکی اعلام شد روند کاهشی قیمت حبوبات در بازار/ قیمت لوبیا چیتی به ۲۴۵ هزارتومان رسید مهلت استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تمدید شد

8
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران:

صادرات غیرقراردادی و واسطه‎ای بلای جان سیب‎زمینی/جهش ۴۳ درصدی قیمت سیب‌زمینی در یک روز!

  • کد خبر : 7149
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۸
صادرات غیرقراردادی و واسطه‎ای بلای جان سیب‎زمینی/جهش ۴۳ درصدی قیمت سیب‌زمینی در یک روز!
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره علت افزایش قیمت سیب‌زمینی توضیح داد: یکی از مهم‌ترین دلایل این امر صادرات غیرقراردادی است؛ چراکه در برخی موارد صادرات قراردادی است و برای آن تعهدی وجود دارد، اما عده‌ای به‌ صورت واسطه‌ای صادرات انجام می‌دهند که به صورت غیرقراردادی بوده و بازار را دچار کمبود می‌کند که باید با این موضوع برخورد شود.

در روزهای گذشته، اخباری مبنی بر افزایش قیمت سیب‌زمینی به گوش می‌رسد. بررسی‌ها حاکی از آن است که بی‌توجهی به تولید و عرضه مناسب این محصول بر افزایش قیمت و نوسان بازار این محصول نقش داشته است.

بعد از افزایش قیمت محصولات باغی و کشاورزی نظیر گوجه‌فرنگی، کیوی و… این بار موج گرانی به سیب‌زمینی رسیده و قیمت این محصول رشد نجومی پیدا کرده است. به طوری که قیمت سیب‌زمینی با جهش ناگهانی حدود ۴۳ درصدی از ۲۱ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان رسید. حال سوال اینجاست که علت این افزایش قیمت‌ها چیست و چگونه می‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد؟

علت افزایش قیمت سیب‌زمینی چیست؟

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره علت افزایش قیمت سیب‌زمینی توضیح داد: یکی از مهم‌ترین دلایل این امر صادرات غیرقراردادی است؛ چراکه در برخی موارد صادرات قراردادی است و برای آن تعهدی وجود دارد، اما عده‌ای به‌ صورت واسطه‌ای صادرات انجام می‌دهند که به صورت غیرقراردادی بوده و بازار را دچار کمبود می‌کند که باید با این موضوع برخورد شود.

او افزود: مشکل اصلی صادرات نیست. حتی صادرات باعث ارزآوری برای کشور می‌شود. اما زمانی که صادرات باعث کمبود و بحران در بازار شود، قطعاً این امر اصولی نیست.

کارگر ادامه داد: زمانی که کالایی در کشور کم باشد و صادرات هم انجام شود، طبیعتاً بازار دچار بحران می‌شود.

عراق و ترکیه مقصد اصلی محصولات ایرانی

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران در پاسخ به این پرسش که صیفی‌جات ایران به کدام کشور‌ها صادر می‌شود گفت: این محصولات معمولاً به کشورهای هم‌جوار صادر می‌شوند که از جمله آنها می‌توان به عراق و ترکیه اشاره کرد.

او درباره نحوه جلوگیری از تکرار این اتفاقات در بازار بیان کرد: هر فردی در جایگاه خود حیطه‌ای دارد و هرکس باید در حیطه خود به‌درستی فعالیت کند. در صورت این اتفاق و اطلاع‌رسانی درست به ذی‌نفعان می‌توان از تکرار مجدد این اتفاق جلوگیری کرد.

احتمال واردات وجود دارد؟

کارگر در پاسخ به این پرسش که با توجه به این شرایط آیا واردات امکان‌پذیر است تشریح کرد: قطعاً اگر وضعیت ادامه‌دار باشد، امکان واردات هم وجود دارد.

او اضافه کرد: البته سال گذشته سیب‌زمینی به مقدار زیادی تولید و باعث شد ضرر و زیان زیادی به کشاورزان تحمیل شود. اما امسال میزان تولید سیب‌زمینی به دلیل اتفاقات سال گذشته روند نزولی داشته است. بنابراین باید احتیاط‌های لازم انجام شود.

پیش‌بینی وضعیت بازار

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره وضعیت بازار پیش‌بینی کرد: در اولین فرصت باید از صادرات بی‌رویه جلوگیری شود و مقابل خروج این محصولات از کشور ایستاد. در صورت رخ دادن چنین اتفاقی قطعاً می‌توان وضعیت را کنترل کرد. ولی اگر جلوگیری نشود، قطعاً احتمال افزایش قیمت وجود دارد.

طبق این گزارش می‌توان نتیجه گرفت صادرات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد. اما این در صورتی است که محصول مورد نظر به‌ اندازه کافی در کشور تولید شده باشد. زمانی که تولید در کشور کم باشد و در عین حال صادرات هم انجام شود، قطعاً بازار هم دچار نوسان می‌شود.

شاید بتوان با واردات بازار را تنظیم کرد و قیمت‌ها را تا حدی کاهش داد، اما بهتر است به تولید توجه ویژه شود و در صورت کمبود در کشور صادرات انجام نشود. بدین صورت دولت می‌تواند از التهاب بازار جلوگیری کند.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=7149

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.