• امروز : چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
کل اخبار 1606اخبار امروز : 3

اطلاعیه ها

استفاده از همه ظرفیت های قانونی موجود در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای رفع مشکلات صنوف در نمایشگاه بهاره هیچکس غیر از صنوف حق دخالت ندارد/ به موازی کاری های غیرقانونی رسیدگی شود/ شهرداری فضاهای شهری می فروشد؛کارگروه مُد و لباس، چیپس و پفک و کشمش کاهش ۲۰درصدی مشتریان قالیشویی/ حدود ۱۰درصد واحدهای صنفی به تعطیلی کشیده شده اند/ شب عیدِ بی رونق قالیشویی در تهران ناترازی و قطع بی برنامه برق هایتان را جای دیگری ریشه یابی کنید نه در لوسترفروشی ها!/ بحرانی تر از این شب عید نداشتیم مشتری نیست هزینه ها بالا رفته و درآمد به صفر رسیده/ افزایش رقابت و تغییرات تکنولوژیکی شرایط را پیچیده تر کرده سالِ بد طلا و افزایش دوباره قیمت ها نمایشگاه ویترین انسجام، پویایی و همگرایی صنف است/ ایران کمیکال، فرصتی برای صنف بزرگ و توانمند مواد شیمیایی دولتی که با شعار تعامل روی کار آمده به صنعت و تولید هم گوشه چشمی داشته باشد/ رشد شیمی یعنی رشد صنعت و اقتصاد کشور تقارنِ ماه شعبان و طلوع فجر و تبریک تمامی فعالان صنفی، کسبه، بازاریان و پیشه‌وران ایران در صورت واگذاری غرفه بهاره با شهرداری طبق قانون برخورد می شود/ پیاده راه ها را هم فروخته اند!/امکان پیگیری از بنجُل فروش ها وجود ندارد تقاضای عاجل فروشندگان پیچ و مهره از مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران/ تنظیم سند مالکیت مجتمع تجاری و اداری طاووس حکمرانی اقتصاد هوشمند؛ انقلاب در اصناف با نواوری و فناوری بازار شب عید میوه و سبزی در تهران با آرامش کامل تأمین می‌شود با نرخ سود مصوب و رصد کامل محصولات وارد شده امکان گران فروشی از بین می‎رود/ آیفون سرقتی قابل استفاده نیست

3
نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران:

حذف ارز نیمایی لپ‎تاپ معضلات زیادی را ایجاد کرده است/ در تصمیم‌گیری ارزی، هیچ مشاوره‌ای با اتحادیه فناوران رایانه تهران انجام نشد

  • کد خبر : 7166
  • ۱۱ دی ۱۳۴۸ - ۳:۳۰
حذف ارز نیمایی لپ‎تاپ معضلات زیادی را ایجاد کرده است/ در تصمیم‌گیری ارزی، هیچ مشاوره‌ای با اتحادیه فناوران رایانه تهران انجام نشد
محمدرضا فرجی تهرانی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران می‌گوید: لپ‌تاپ به عنوان یکی از کالاهای حیاتی برای توسعه بخش علمی، آموزشی و حتی زیرساخت‌های سایر صنایع در کشور محسوب می‌شود. با این حال ثبت سفارش‌های پیشین متوقف و در نتیجه بازار با بحران کمبود این کالا مواجه شده است. این کمبود نه‌تنها عرصه را برای فعالیت تجار قانونی تنگ کرده؛ بلکه منجر به رونق هرچه بیشتر بازار قاچاق شده است.

به دنبال قطع شدن ارز نیمایی واردات لپ تاپ و تبلت خطر از تعطیلی و ورشکستگی به تجار آی تی به گوش میرسد، در این بین به گفته رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران، هجوم بی‌سابقه لپ‌تاپ‌های قاچاق به بازار ایران دیده می شود. ارز واردات موبایل، تبلت و لپ تاپ تغییر کرده و همین موضوع گرانی و کمبود کالا را در بازار به همراه داشته است.

تجار می‌‌گویند دولت علی‌رغم اینکه تبعات این اتفاق را می‌داند اما به بخش خصوصی بی‌اعتنایی می‌کند و پاسخ شفافی درباره حذف ارز نیمایی این واردکنندگان نمی‌دهد.

در همین مورد محمدرضا فرجی تهرانی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران می‌گوید بارها نگرانی‌های خود را درباره عدم تخصیص به‌موقع ارز در ثبت سفارش‌های پیشین لپ‌تاپ  به مقامات دولتی اعلام کردیم و در این باره نامه نوشتیم اما پاسخ درستی دریافت نکردیم.

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران تصریح می‎کند: دولت بداند برخی تجار و واردکنندگان لپ تاپ  به دلیل این نوع تصمیمات خلق الساعه و یک شبه در خطر ورشکستگی قرار گرفته‌اند. چرا که بسیاری از تجار پیش از بخشنامه حذف ارز نیمایی ثبت سفارش‌های خود را انجام داده و حتی کالاها را مطابق عرف بازار به همکاران پیش‌فروش کرده‌اند یا بر اساس آن استعلامات متعددی را دریافت کرده‌اند. بنابراین نه تنها از رقبا جا مانده بلکه به مرز تعطیلی رسیده‌اند.

نایب رئیس اتاق اصناف تهران افزود: لپ‌تاپ به عنوان یکی از کالاهای حیاتی برای توسعه بخش علمی، آموزشی و حتی زیرساخت‌های سایر صنایع در کشور محسوب می‌شود. با این حال ثبت سفارش‌های پیشین متوقف شده و در نتیجه بازار با بحران کمبود این کالا مواجه شده است. این کمبود نه‌تنها عرصه را برای فعالیت تجار قانونی تنگ کرده، بلکه منجر به رونق هرچه بیشتر بازار قاچاق شده است.

به گفته فرجی تهرانی، بر اساس ماده ۲ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۱۳۹۰ «دستگاه‌های اجرایی موظفند در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با کسب و کار، با اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون کشور مشورت کرده و نظرات آن‌ها را پیش از ابلاغ قوانین و مقررات جدید جویا شوند.» اما متأسفانه در تصمیم‌گیری ارزی مزبور، نه تنها چنین مشاوره‌ای با اتحادیه فناوران رایانه تهران به‌عنوان نماینده قانونی صنف انجام نشد؛ بلکه حتی بر خلاف ماده ۲۴ همین قانون که بیان می‌دارد «هر گونه تغییر در مقررات، بخشنامه یا دستورالعمل‌هایی که بر محیط کسب و کار تاثیرگذار است، باید حداقل سه ماه پیش از اجرایی شدن به طور شفاف و از طریق رسانه‌های عمومی اطلاع‌رسانی شود.» عمل شد و اتحادیه پس از دریافت بخشنامه، علی رغم نبود فرصت اطلاع رسانی با این موضوع عجیب و جدید مواجه شد که بخشنامه بر ثبت سفارش‌های پیش از صدور خود نیز اثرگذار است.

نایب رئیس اتاق اصناف تهران می‌گوید: حذف ارز نیمایی لپ تاپ نه‌تنها برای ثبت سفارش‌های پیشین معضلات زیادی را ایجاد کرده است، بلکه چشم انتظاری تجار قانونی برای واردات این کالا بر اساس ثبت سفارش‌های پیشین، بازار را با کمبود کالا مواجه ساخته و این امر با توجه به حجم کم و ارزش زیاد لپ تاپ قاچاق آن را بیش‌ازپیش سودآور کرده و به بازار سیاه رونقی بی‌سابقه بخشیده است.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=7166

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.