اولین جلسه هیات امناء اندیشکده حمکرانی اقتصاد هوشمند به میزبانی اتاق اصناف تهران، امروز ۲۸/۸/ ۱۴۰۳ برگزار شد تا محمدعلی شیرینی، مشاور طرح و برنامه این سازمان و محمد توکلی، دستیار ویژه و مشاور عالی اتاق اصناف تهران در بازار بزرگ همچنین عضو هیات امنای بازار، شنونده نظرات کارشناسانه و صحبت های شهباز حسن پور، شاهرخ رامین و مرتضی محمودی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عبدالحسین بهرامی، رئیس مرکز راهبری توسعه اقتصادی و دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تنی چند از فعالان بخش خصوصی و اعضای هیات امنای بازار بزرگ تهران برای انجام اقدامات لازم جهت حل ناترازی در اندیشکده ها بوده و با حمایت دستگاه های دولتی و حاکمیتی و محوریت بخش خصوصی نسبت به راه اندازی اندیشکده حکمرانی اقتصاد هوشمند، زمینه های انجام اقدامات لازم را فراهم آورند.
به گفته دبیرخانه اندیشکده حمکرانی اقتصاد هوشمند اتاق اصناف تهران، این اندیشکده با هدف رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال به اهتمام اتاق اصناف تهران راه اندازی شده؛ در این اندیشکده کارشناسان و متخصصان به طراحی مدل های کسب و کار متناسب با شرایط اجتماعی و جغرافیای اقتصادی اتحادیه های صنفی و تولید خواهند پرداخت.
هدف اصلی این اقدام، بهره گیری از ظرفیت های داخلی و همکاری بین بخشی برای حل مشکلات اقتصادی و تقویت زنجیره ارزش کسب و کارهاست.
اندیشکده با استفاده از تجارب موفق دنیا نسبت به شناسایی، طراحی و پیاده سازی زنجیره ارزش تامین و تولید به تفکیک اتحادیه های صنفی اقدام خواهد کرد و ضمن تقویت حلقه های ضعیف نسبت به تبادل و انتقال فناوری جهت حلقه های مفقوده و ایجاد بازیگران جدید با استفاده از ظرفیت زیست بوم نوآوری و فناوری مبادرت خواهد کرد.
همچنین ایجاد شبکه سازی دقیق در فضای مجازی و تولید محتوای تخصصی به عنوان ابزارهای کلیدی برای ارتقاء سطح دانش و مهارت اعضای اتحادیه ها در نظر گرفته شده به همین دلیل تمهیدات برگزاری روادید مشترک و هم اندیشی به منظور تقویت شبکه همکاری میان فعالان اقتصادی، اندیشیده و بسته های آموزشی تخصصی برای واحدهای صنفی و اعضای هیات مدیره اتحادیه ها طراحی خواهد شد. در همین راستا، استفاده از زبان هوشمند نظیر چت بات های ایرانی و اختصاصی جهت اگاهی بخشی و شفافیت فرآیندهای اتحادیه و واحدهای صنفی اقدام خواهد شد.
دبیرخانه اندیشکده حمکرانی اقتصاد هوشمند اتاق اصناف تهران، تاکید کرده که بنگاه های صنفی-تولیدی بزرگ که تنها یک درصد از سهم واحدها را دارند، نقش موثری در قرارگرفتن در زیست بوم نوآوری و فناوری را دارا هستند. این بنگاه ها از بسترهای مناسب مدیریت ساختار شکست پروژه ها جهت انتقال، تعامل و به هم رسانی فناوری برخوردار هستند تا فرایند تولید فناورانه را تسهیل کنند که برای تحقق این هدف، همکاری نزدیک با دانشگاهیان و دستگاه های دولتی ضروری است.
از سوی دیگر بازنگری و بازتعریف قوانین کسب و کار از جمله قانون تجارت الکترونیک و حمایتی از سرمایه گذران خارجی با رویکردهای نوین کسب و کار باید مورد توجه قرارگیرد و در نهایت بنا به اعلامِ دبیرخانه اندیشکده حمکرانی اقتصاد هوشمند جهت تقویت نهادهای صنفی، حضور اصناف در ساختارهای تصمیم گیری و مشورتی کشور یکی دیگر از اولویت های اندیشکده است که به صورت جدی از سوی اتاق اصناف تهران دنبال خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران در جلسه اندیشکده حمکرانی اقتصاد هوشمند، حضار بر استفاده از ظرفیت های مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکلات صنوف و استفاده از ظرفیت های اصناف در توسعه زیست بوم، تاکید ویژه شد همچنین با اشاره به این که اصناف به شدت دچار و گرفتار رفتارهای سلیقه ای سازمالن هایی نظیر امور مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی شده اند، تصریح شد که اگر به دنبال این هستیم که اصناف زنده بمانند باید راهکارهای عاجلی اندیشیده شود در غیر این صورت روز به روز ضعیف تر شده و چراغ اقتصادی آن ها یک به یک خاموش می شود. نقش مهم اصناف به عنوان بازوان توانمند انقلاب، استقلال آن ها و تاثیرگذاری بی چشم داشتشان در رفع همه بحران ها، همکراهی با مردم و دولت و کمک به رشد اقتصادی کشور از دیگر مواردی بود که از دید حضار در جلسه پنهان نمانده و مورد تاکید آن ها قرارگرفت.