جليل غفاري، رئيس اتحاديه صحافان تهران گفت: رکود و کسادي تمامي مشاغل و صنوف را درگير کرده و ربطي به يک يا چند صنف و شغل ندارد. از همه بيشتر کارگاه هاي کوچکي هستند که عمدتا در اصناف شکل گرفته اند. اين افراد در شرايط نابسامان از جمله متضررترين افرادي هستند که تاب تحمل نداشته، لذا يا مجبورند صنف خود را ترک کنند و يا اين که کارگاه هاي با مجوز را ترک و در زيرزمين ها بدون پروانه کار کنند که هم مشغول باشند و هم بتوانند بدون پرداخت کوچکترين هزينه اي با خيالي راحت تر تا جايي که نظارتي برايشان نباشد فعاليت کنند.
غفاري در ادامه با اشاره به لزوم هر چه سريع تر راه اندازي و رونق صنعت ساختمان با ارائه طرحي که از سوي رياست جمهوري مطرح شده اظهار کرد: راه اندازي طرح ساخت يک ميليون مسکن در سال مي تواند بيش از 270 شغل را فعال کند. اگر اين مشاغل رونق گيرد، موتور اقتصادي و کسب و کار راه اندازي شده و ديگر مشاغل نيز تامين مي شوند. بايد هر چه زودتر کار را شروع کرد. بازار تشنه کار است. مدتهاست کسب و کارها خوابيده و منتظر زندگي است.
غفاري با تاکيد بر لزوم تثبيت ارز گفت: تثبيت ارز از نقاط بسيار مهمي است که بايد بر آن تاکيد شود، توليد کننده بايد بداند در يک سالي که توليد را شروع و به بازار عرضه مي کند در نهايت محصول توليد شده هم قيمت مواد اوليه تازه اي نباشد که بايد براي شروع جديد تهيه کند.متاسفانه توليدکننده آنقدر در خريد مواد اوليه با نوسان رو به رو مي شود که تکليفش با بازار و توليد معلوم نيست. چگونه مي تواند براي يکسال بعد خود برنامه ريزي کند؟
وي در رابطه با برگزاري نمايشگاه کتاب و تاثير آن بر رونق بخشي از اعضاي اين صنف گفت: سعي در اين است تا همانگونه که برخي از صنوف نمايشگاه برگزار کردند بتوانيم نمايشگاه کتاب را برگزار کنيم. حدود 15 تا 20 درصد اعضاي اين صنف را تشکيل مي دهند، اما نمي توان تنها به راه حل هايي اين چنيني دل بست؛ بلکه بايد روزنه هاي ديگر و بعدي را روشن کرد.
رئيس اتحاديه صحافان تهران بيان داشت: در بسياري از مواد و کالاهاي مورد نياز با عدم موافقت براي ثبت سفارش مواجه مي شويم. غير از گراني هاي روزمره که مدام وجود دارد، خود تحريمي براي توليدکنندگان از معضلات بي شمار ديگري است که مسئولان بايد به آن توجه کنند.
غفاري در خصوص بلاتکليفي اعضاي ديگر بخش ها و رسته هاي اين اتحاديه بيان داشت: 80 درصد باقي اين صنف در رسته هاي جعبه سازي، دفتر مشق و پاکت فعاليت دارند که نوسان قيمت ها اين افراد را به کل از فعاليت نااميد و سرمايه هايشان را آب مي کند. دفاتر مشق هنوز تلکيفش معلوم نيست و عده زيادي در سال هاي کرونايي و تعطيلي مدارس بي شمار متضرر شدند.