عزت اله نوازني، رئيس اتحاديه ماشين ساز و فلزتراش تهران در گفت و گو با پايگاه خبري اتاق اصناف تهران در خصوص وضعيت عملکردي اين صنف با اظهار نااميدي گفت: طي هشت سال گذشته وضعيت در آمد کارگاه ها روز به روز بدتر شده است و بسياري از کارگاه ها يا کارخانه ها مجبور به تعديل نيرو شده اند و يا واحد صنفي خود را به حالت تعطيل و نيمه تعطيل در آورده اند.
وي افزود: در اين سال ها هزينه هاي مالي و هزينه هاي پرسنلي اعم از هزينه دستمزد و بيمه از يک سو و از سوي ديگر ماليات و هزينه هاي شهرداري مانند عوارض بسيار سنگين شده است. بر کسي پوشيده نيست که اصناف نمي توانند اين هزينه هاي سنگين را بپردازند.
نوازني در خصوص چشم انداز بازار اين صنف در سال 1402 اظهار کرد: ما در شروع هر سال با آغاز کار اميد داريم که بتوانيم وضعيت بهتري داشته باشيم. اما در چند سال اخير همواره اين اميد ما نااميد گشته است. يکي از مهمترين دلايل آن است که سيستم اقتصادي کشور به درستي مديريت نمي شود و روبه روي اصناف ايستاده است.
رئيس اتحاديه ماشين ساز و فلزتراش تهران در تکميل صحبت هاي خود گفت: يکي از عواملي که اين رودررويي را تشديد مي کند، نوسانات شديد نرخ ارز است. هنگامي که يک کارفرما قراردادي را مي بندد براي محاسبه هزينه هاي خود، نرخ روز دلار را در نظر مي گيرد. اما به محض اينکه قرارداد بسته شد نرخ دلار تغيير مي کند و اين قرارداد ها زيان بار مي شوند.
نوزاني در خصوص ديگر مشکلات کارفرمايان اين بخش از خانواده اصناف گفت: هنگامي که قراردادها زيانده مي شود، طبعا نمي توانيم هزينه ها را به درستي پوشش دهيم و کارفرمايان در بسياري از اوقات شرمنده پرسنل خود مي شوند. در چند سال اخير تعطيلي بسياري از کارخانه ها باعث بيکاري تعداد زيادي از کارگران شده است که اين موج بيکاري گسترده حتما تبعات اجتماعي منفي به دنبال خواهد داشت.
رئيس اتحاديه ماشين ساز و فلزتراش تهران در پايان ضمن اظهار اميدواري براي بهبود وضعيت اقتصادي سال 1402 تاکيد کرد: اميد ما اين است که در سال آينده دولت سعي کند به عنوان متولي صنعت کشور محدوديت ها و هزينه زايي سيستم اقتصادي کشور را از بين ببرد تا اتحاديه ما دوباره رونق بگيرد.